Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi açığa alındı

17 Aralık operasyonu kapsamında Emniyet genelindeki yasadışı dinlemelere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü büny

16.03.2014 19:12:00 0
Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi açığa alındı

2 KEZ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Soruşturma kapsamında 17 Aralık sonrası süreçte daha önce iki kez görev yeri değiştirilen İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi açığa alındı yasadışı dinlemeleri araştırmak üzere görevlendirilen müfettiş tarafından görevden alındı.

 

DENİZ LİMAN ŞUNE MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLMİŞTİ

2009’dan bu yana Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini yürüten Halil Hilal Seyfi 17 Aralık süreci sonrası uzun bir süredir yürüttüğü görevinin ardından ilk olarak İstihbaratın başından alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü görevine atandı. Emniyet içindeki yasa dışı dinlemeleri derinleştiren müfettişler, 7 Ocak 2014 tarihinde İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirilen Halil Seyfi’yi bu defa Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde görevlendirdiler.

 

20 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Tekirdağ Emniyetindeki yasa dışı dinlemeleri ve emniyet içindeki yapılanmayı soruşturan müfettiş yasa dışı dinlemelerde delil niteliği taşıyan bazı “log” kayıtlarının da silindiğini tesbit etti. Tekirdağ genelinde kaç kişinin legal kaç kişinin ise illegal dinlendiğinin müfettiş raporunun ardından ortaya çıkacağı kaydedilirken, soruşturma kapsamında başka isimlerin de açığa alınacağı söylentilerinin Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde iç huzursuzluğa yol açtığı vurgulanıyor. Öte yandan soruşturma kapsamında İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube'de görevli biri başkomiser 20 memur da başka şubelere dağıtılmıştı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10