Çerkezköy'ün mührü resmen Akay'da

30 Mart'ta yapılan seçimlerde mevcut başkan Ali Ertem'e 1979 oy fark atarak Çerkezköy Belediye Başkanlığını kazanan Vahap Akay, dün saat 11.00'da Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Hakimi Bar

Çerkezköy 7.04.2014 18:50:00 0
Çerkezköy

MAZBATASINI ALDI

Çerkezköy Adliyesi’nde düzenlenen mazbata törenine meclis üyeleri de tam kadro katıldı. İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan CHP’li Vahap Akay, saat 15.00’da düzenlenen olan devir teslim töreni ile de 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’den başkanlık mührünü devraldı.

BAŞARILI OLMALARINI TEMENNİ ETTİ

Dün saat 15.00’da düzenlenen törende yeni başkan Vahap Akay, Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahap ve belediye birim amirleri tarafından karşılandı. Programda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Ali Ertem’e çiçek takdim etti. Programda konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, sıcak karşılamadan dolayı Ali Ertem’e teşekkür ederek seçim sonuçlarının Çerkezköy’e ve Çerkezköylülere hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da, 5 yıllık dönem için Vahap Akay’ın başarılı olmasını temenni ederek “Yükünüz biraz ağır. Çerkezköy’e dahil olan Kızılpınar ve Veliköy’de altyapı ve üstyapıda büyük noksanlıklar var. İnşallah başarılı olursunuz” dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

2 dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığı yapan ve görevi Vahap Akay’a devredecek olan Ali Ertem de devir teslim töreninde yaptığı konuşmada 30 Mart’ta yapılan seçimin hayırlı olmasını temenni etti. Bu süreçlerin gelip geçici olduğunu söyleyen Ertem “Ben 10 yılı aşkın bir süre görev yaptım. Bu süreç içerisinde Çerkezköy halkına hizmet etmeye çalıştık. Şevkimizden, gayretimizden herhangi bir şey eksiltmeden sadece Çerkezköy halkının daha rahat edebilmesi için her gün çalışmalarımızın üzerine bir şeyler koyma gayretinde olduk. Noksanlarımız, eksiklerimiz, hatalarımız vardır. Bilerek, isteyerek tahammüden herhangi bir yanlış yapmamaya gayret gösterdik” dedi.

HİÇBİR ZAMAN PARTİ ROZETİ TAKMADIM

Çerkezköy’deki tüm vatandaşları kucaklamaya çalıştıklarını dile getiren Ertem “Bizimle olan, olmayan, partili, partisiz hiçbir zaman ayrım içerisine girmedik” dedi. Hiçbir zaman parti rozeti takmadığını ifade eden Ertem “10 yıldır benim yakamda kimse parti rozeti görememiştir” dedi. Bu makamların gelip geçici olduğunu belirten Ali Ertem “10 sene uzun bir süre. Ama geri dönüp baktığımızda dün gibi çok çabuk geçen bir süre. Önemli olan görevi bıraktığınızda geri bir hoş seda bırakmak, birşeyler yapmanın onurunu ve gururunu yaşayabilmek” diye konuştu.

VİCDANEN MÜSTERİHİM

23 senedir Çerkezköy’de ikamet ettiğini dile getiren Ertem “Allah bana 13.senemde bulunduğum şehirde belediye başkanı olmayı nasip etti. 1911’den sonra Çerkezköy Belediye tarihinin 12.belediye başkanıyım. O değişmeyecek. Ama mesele iyi anılmak. Yaptığımız hizmetlerden dolayı ‘Allah razı olsun’ diyen olursa biz bundan memnuniyet duyarız. Başkanlık bitiyor, 10 sene önce neysem yine aynı konuma dönmüş oluyorum. Vatandaşın içerisine çıkacağız. Önemli olan başkanlık sonrasında kafayı öne eğmemek, insanlarla yine aynı şekilde diyaloga devam edebilmek. Başkanlık dönemimizde kimseyi inciltmeden, kırmadan ama yasal anlamda da gerekli olan şeyler neyse onları yapmaya çalıştık. Bu anlamda vicdanen müsterihim” dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Herkesten helallik isteyen Ali Ertem “Ben hakkımı helal ediyorum. 10 yıl boyunca belediye başkanı olup da bu makamın her kesimin hedeflediği bir nokta olması sebebiyle haklı haksız birçok eleştiriye maruz kaldık. Bunların hepsini geçmişte bırakıyorum. Siyasetin bence olmaması gereken ama siyasette olan şeyler bunları kabul ediliyor bunlar. Ben de öyle kabul edip geçiştiriyorum” dedi. Çerkezköy’de yaşayan herkesin Çerkezköylü olduğunu ifade eden Ertem “Buradan kimse geri gitmeyecek. Herkes Çerkezköylü, ben de Çerkezköylüyüm. 23 senedir buradayım. İnşallah ölümüm de burada nasip olacak. Mezarım da burada olacak. Bir hemşeri anılacaksa bu Çerkezköylü bilinci içerisinde olması lazım. Her kesimin birbiriyle kucaklaşması lazım. Partiler, kişiler hepsi gelip geçici. Bugün ben görevi devrediyorum, yarın Vahap Akay kardeşim görevi devredeceğinin bilinciyle hareket etmek zorunda. Zaman çok çabuk geçiyor. 5 sene sonra bir daha kazanacağınn garantisi yok. Burada inşallah iyi hizmetler yaparsın, genç bir arkadaşımızsın, bundan sonraki dönemlerde de hizmete devam edersin” dedi.

ÇERKEZKÖY ZOR BİR YER

Çerkezköy’ün zor bir yer olduğunu kaydeden Ertem “115 bin nüfusa ulaşmış ve 2 tane belde ile birleşmiş bir vaziyette. Yeni büyükşehir yapılanmasıyla bu dönem hakikaten çok zor. Çerkezköy Belediyesi’nin kadroları oturmuş bir kadro. Amirlerime ve bütün çalışanlarıma da teşekkür ediyorum. Yeni bir yapılanma içine giriliyor. Bu yapılanma gerçekten çok zor. Umarım bu süreci kısa bir zamanda atlatıp hizmete odaklanmaya başlarsınız” dedi.

HER KONUDA BURADAYIM

Ertem “Bir bütün Çerkezköy olarak Trakya’nın ve Türkiye’nin yıldızı olmaya namzet bir Çerkezköy’ü inşallah hep birlikte başarırsınız. Meclis üyelerine de başarılar diliyorum. Büyükşehirde Çerkezköy’ün haklarını temsil etmede seçilen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah Çerkezköy hakkı neyse onu alır” dedi. Artık eski bir belediye başkanı, 10 yıllık bir belediye başkanı olarak tecrübesi ile yardıma hazır olduğunu dile getiren Ertem “Bilgi cimriliğinde asla bulunmam. Soracağınız, danışacağınız, bizimle görüş alışverişinde bulunacağınız her konuda buradayım. Eski bir belediye başkanı, senin selefin bir belediye başkanı olarak ve abin olarak her zaman buradayım” dedi.

İYİ BİR SEÇİM YARIŞI YAŞADIK

AK Parti olarak CHP ile iyi bir seçim yarışı yaşadıklarını ifade eden Ali Ertem “Bunun için size, ilçe başkanınıza, meclis üyesi adaylarınıza hepsine teşekkür ediyorum. Centilmence bir yarış oldu. Mesele budur zaten. Malesef bu dönem içinde çirkinleştirmeye çalışanlar da oldu. Ama ben başımı öne eğmeden o insanlarla karşılaşabilirim, gözlerinin içine bakabilirim. Ama kendi vicdanı içerisinde o insanlar gözlerini benden kaçırma gayreti içine girerlerse de, öyle bir şeye de girmesinler. Ben kindar bir insan değilim. Siyasetin cilveleri arasında böyle şeyler olur diye kabulleniyoruz. O insanlara da hakkımızı helal ediyoruz. Neticede Çerkezköy’de hayat devam ediyor. Çerkezköy yaşayacak, başkanlar geçici. Her gelen hizmet etmeye gayret gösterecek” dedi.

5-10 OY FARKIYLA KAYBEDİLMİŞ BİR SEÇİM DEĞİL

Seçim sonuçlarına yapılan itirazla ilgili de konuşan Ali Ertem “Ben aslında seçim sonuçlarına itiraz etmedim. Hatta arkadaşlarıma itiraz etmeyin dedim. Ama bu AK Parti camiası. Niye bunlar denenmedi, niye şunlar olmadı diye kafalarda kuşku kalmasın diye arkadaşlarımız itirazlarını yaptılar. Bu da demokratik bir hak. 5-10 oy farkıyla kaybedilmiş bir seçim değil bu” dedi.

BAYRAĞI BİZE TESLİM ETTİLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Önemli bir mücadele. Çerkezköylü hemşerilerimiz bu bayrak yarışında bayrağı bize teslim ettiler. Ben bugüne kadar hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza ve Ali Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok seviyeli bir seçim dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Kırdığımız kalpler varsa herkesten özür diliyorum. Önümüzde önemli bir dönem var” dedi.

MÜHRÜ DEVRALDI

CHP olarak bu seçimi kazandıklarını ama artık parti rozetini kalplerine koyduklarını ifade eden Akay “Artık herkesin belediye başkanıyız ve herkese hizmet edeceğiz” dedi. Salı günü de saat 11.00’da belediyede tören düzenleneceğini ifade eden Akay, tüm Çerkezköylüleri törene davet etti. Konuşmaların ardından Ali Ertem, başkanlık mührünü Vahap Akay’a teslim etti.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10