Acilde Kırmızı-Sarı-Yeşil alan uygulaması

Sağlık Bakanlığı acil servislerdeki yoğunluğu azaltmak amacı ile 'Kırmızı-sarı-yeşil' alan uygulaması başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Fa

Bölgede Gündem 13.04.2014 04:26:00 0
Acilde Kırmızı-Sarı-Yeşil alan uygulaması

ALAN BELİRLENECEK

Yeşil alana girdiği belirlenen hastalar için 520.021 Kodu ile tanımlanan 'Yeşil Alan Muayenesi' kodlama işlemi yapılacağını söyleyen Selvi “Bu kodlama işlemi, hastanın acil servisteki işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak. Sonuç olarak Acil Sağlık Hizmetlerinde Yeşil Alan Uygulaması nedeniyle acil olmadığı halde acilde muayene olanların ücretsiz muayeneleri söz konusu olmayacak. Acil servise gelen ve rahatsızlığı 'yeşil alana' giren hastalarımızdan diğer hastalarımızın ödemek zorunda olduğu katılım payını ödemeleri gerekecek" dedi.

SARI ALANA DAHİL OLACAKLAR

Selvi, hayatı tehdit etme olasılığı, uzuv kaybı riski ve önemli morbidite oranı olan durumların Sarı alana dahil olduğunu dile getirerek “Orta ve uzamış dönem belirtileri olan ve ciddiyet potansiyeli taşıyan durumlar; orta derecede kan kaybı, orta derecede solunum sıkıntısı, nöbet geçirme öyküsü (uyanık), ateş yüksekliği olan onkoloji veya steroid kullanan hasta, inatçı kusma, kafa travması olan ancak bilinci açık hasta, kardiyak öykü ile uyumlu olmayan göğüs ağrısı, şiddetli karın ağrısı, ekstremite yaralanması, suistimal riski veya şüphesi olan çocuk , stresli ve kendine zarar verme riski olan hasta, göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı olmayan basit göğüs yaralanmaları, normal görme fonksiyonu olan göz inflamasyonları veya gözde yabancı cisim, bilinç kaybı olmayan minör kafa travmaları, 65 yaş üstü karın ağrısı olan hasta, dehidratasyon belirtileri olmayan kusma ve ishaller sarı alana tabidir. Ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalar ise yeşil alana dahil olacak” bilgisini verdi.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10