Arıcı: Güzel bir görünüme kavuştu

Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, "Kapaklı'nın değerlerine sahip çıkılması gerekiyor. Kapaklı 1950'li yıllarda nüfusu yaklaşık 400 olan bir k

Kapaklı 13.04.2014 04:50:00 0
Arıcı: Güzel bir görünüme kavuştu

DÜN NEREDEYDİ, BUGÜN NEREYE GELDİ

Arıcı, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin sorunsuz bir şekilde yapıldığını ifade ederek, seçimi kazananları da kaybedenleri de kutladı. Seçimler öncesi tüm adayların yaptıkları toplantılarda Kapaklı için yapmayı planladıkları projelerden bahsettiğini, bu vaadleri dinlerken Kapaklı’nın nerelerden nerelere geldiğini düşündüğünü söyleyen Arıcı “Dün Kapaklı neredeydi, bugün nerelere geldi” dedi.

O ZAMANDAN BERİ MEZAR NAKLİ OLMADI

Seçimleri kazanan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve yeni Meclis Üyeleri’ne görevlerine de görevlerinde başarılar dileyen Arıcı, Çerkezköy’ün yeni Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyeleri’ni de tebrik etti. 1877-1878 yıllarında köyü kuran büyüklerin yattığı Kapaklı Eski Mezarlığı’nda yol geçme zorunluluğu olan yerlerin dışında kalan mezarların nakillerinin durdurulmasını ve mezarlığın etrafının çevrilmesini sağladığı için Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da teşekkür eden Kadir Arıcı, “Bahse konu çalışma için Dernek olarak topladığımız imzalarla Belediye Başkanlığı’na dilekçe vermiştik. O günlerde Kaymakamımıza yaptığımız ziyarette de konuyu kendisine anlatmıştık. O tarihten sonra mezar nakli olmadı. Ayrıca mezarlığın etrafı beton ve tel örgüyle çevrildi” dedi. Mezarlığın her tarafına binlerce muhtelif cins fidan dikildiğini söyleyen Arıcı, büyüklerin yattığı mezarlığın güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10