İdam kararlarına imzalı tepki

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişinin idamı kararına bir tepki de Kapaklı'dan geldi. AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları, 3 Temmuz 2013'te Mısır'da halkın iradesi ile seçi

Kapaklı 16.04.2014 17:20:00 0
İdam kararlarına imzalı tepki

KARARLAR 20 DAKİKADA ALINDI

Mısır’da insanlık suçu işlendiğini ifade eden AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ersin Gürses, “3 Temmuz 2013’te her ne kadar Batı gürühu kabul edip söylemese de Mısır’da insanlığa karşı bir darbe yapıldı. O tarihten itibaren baltacıların yaptığı katliamı şimdi ise yargıç kılıklı tetikçilerle devam ettirmek istiyorlar. Müslüman Kardeşler Üyesi 529 kardeşimizin idam kararını alıyorlar” dedi. Bu kararın 20 dakika içerisinde alındığını belirten Gürses “Bu her dakika için 26 idam demektir. Bu tablo oradaki tiyatronun gerçekliğini ortaya koymak için yeterlidir” diye konuştu.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Gürses, Mısır’daki katliama sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirerek “Bu insanlık suçuna, bu zulme sessiz kalmak demek aslında oradaki kardeşlerimizden önce bizim insanlığımızın idam edilmiş olması demektir. Hain Sisi ve düzmece mahkemeleri tarafından idam kararı alınan kardeşlerimizin resimlerini görüyoruz. Her biri tebessümle selamlıyorlar ölümü. Şehadeti bekliyorlar yüzlerindeki tebessümlerle. Bizler inanıyoruz ki Allah onlarla birliktedir” dedi. 529 kişinin haksız yere, hiçbir suçları yokken idam edilmek istenmelerine sessiz kalmayacaklarını söyleyen Gürses, “Dünya görmezden, duymazdan gelse de bizler yüksek seslerle söyleyeceğiz. Seyyid Kutub gibi kardeşim sen parmaklıklar arkasında da olsan özgürsün. Kardeşim sen prangalara vurulsan da özgürsün. Bunun için bugün buradayız. İmzalar toplayacağız.  Allah’ı izniyle biz susmadık Ya Rabbi diyeceğiz” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10