"Şehit ve gazilerimizin sayesinde ayakta duruyoruz"

Çerkezköy Gazi Osman Paşa İlkokulu'na Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un isminin verilmesi ve okulda hazırlanan şehit köşesinin açılışı dolayısıyla dün saat 11.00'd

Çerkezköy 16.04.2014 19:15:00 0

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Programa katılmak üzere eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve şehit babası Mustafa Ersoy’u evinde ziyaret etti. Vali Yerlikaya daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay ve şehit ailesi ile birlikte törenin yapılacağı okula geçti.

2005 YILINDA YAPILDI

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, “Gazi Osman Paşa İlkokulu 2005 yılında İl Özel İdare tarafında yapıldı ve 2006-2007 eğitim öğretim yılında eğitime başladı. Milli eğitimde yeni uygulama ile birlikte okulumuz ilkokula dönüştürüldü” dedi.

37 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Okulda 35 kadrolu ve 2 sözleşmeli olmak üzere toplam 37 öğretmenin görev yaptığını söyleyen İşler “Okulumuzda 966 ilkokul öğrencisi, 110 da anasınıfı öğrencisi eğitim öğretim görüyor. 15 derslikli olan okulda bazı bölümlerin de dersliğe dönüştürülmesi ile birlikte toplam 19 derslikte eğitim öğretim veriliyor” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDE AYAKTA DURUYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak talepler üzerine okullarda isim değişiklikleri yaptıklarını söyleyen İşler “Şehit ailemizden de bize bu konuda talep geldi. Bu müracaat komisyonumuz tarafından değerlendirildi. 10 yılı aşkındır Çerkezköy’de oturdukları için talep kabul edildi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ayakta duruyoruz. Gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla anıyoruz” dedi. İşler, 27-28 Nisan’da yapılacak olan sınava girecek 8.sınıf öğrencilerine de başarılar diledi.

ONUR DUYACAĞIMIZI SÖYLEDİK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda Cumhuribaşkanı Abdullah Gül’ün devlet ödünç madalyası ve beratını şehit ailesi Nilüfer Hatun Ersoy ve Mustafa Ersoy’a takdim ettiklerini anımsatarak “Bu onuru, bu sevinci şehit annesi ve şehit babasının üzerinde görmekten iftihar ettik. Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ile yemekte bir araya geldik. Okula şehidimizin isminin verilmesi için taleplerini bize ilettiler. Çerkezköy’de yaşayan, rızklarını burada kazanan, Çerkezköy’ün bağrına bastığı aile, Çerkezköy’de evlatlarının anılmasını istedi. Biz de büyük onur duyacağımızı söyledik. Şimdi burada bunun güzelliğini paylaşıyoruz” diye konuştu.

VATAN AŞKIYLA DİZAYN EDİLMİŞ

Törene katılmadan önce Şehit Dinçer Ersoy’un evinde ailesi tarafından hazırlanan odasını ziyaret ettiğini söyleyen Vali Ali Yerlikaya “Görmeyenler görsün. O oda nasıl vatan aşkıyla dizayn edilmiş bir görün. Nasıl kabristana gittiğimizde içimiz huzur ve onurla doluyorsa o odada da aynı şeyi hissettik” dedi. Gazi Osman Paşa İlkokulu’nun kendi içinden çıkan, vatan aşkıyla ve Allah sevgisiyle toprağa düşen şehit Dinçer Ersoy’un ismi ile şereflendiğini dile getiren Yerlikaya “Bu eğitim yuvasında daha aydınlık, geleceğe daha özgüvenle bakan, emanete riayet eden şuurlu yavrularımızın yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Dinçer Ersoy’un 10 Kasım 2012’de 16 silah arkadaşı ile birlikte şehit düştüğünü anımsatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Dinçer Ersoy ve 16 silah arkadaşının şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere toprağın altında yatan tüm gazilerimizi minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” dedi.

SİZLERE GÜVENİYORUZ

Programa katılan öğrencilere de seslenen Yerlikaya “Sizleri seviyoruz. Sizler Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’nun öğrencilerisiniz. Geleceğimiz sizlersiniz. İdareciler ve öğretmenleriniz sizin anne babalarınız. Onların izinden ayrılmayın. Gelecek sizin çalışma idarenizin elinde. Size güveniyoruz. 2 günü bir olmayan eğitim ordusundaki tüm arkadaşları selamlıyoruz” dedi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

30 Mart’ta Mahalli İdareler Seçimlerinin yapıldığını anımsatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Seçimlere yüzde 90’ın üzerinde katılım oldu. Demokrasi şöleni oldu. Seçimlerde göreve gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kardeşimi kutluyorum. Onunla birlikte belediye meclisine seçilen tüm üyeleri, muhtarlığa seçilen muhtarlarımızı ve azalarımızı kutluyorum. Bu şehir atanmış, seçilmiş herkesten hizmet bekliyor. Bu hizmeti vermek için yanlarındayız” diye konuştu.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Vali Ali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından şehit köşesinin açılışı yapılırken, açılış sonrası da okulun konferans salonunda Şehit Dinçer Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinde duygulu anlar yaşandı.

DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN

Programın sonunda bir süre Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşen Vali Yerlikaya, meclis toplantısı, komisyon seçimleri, mahalle sayısı, Tekirdağ’da temsiliyet konularında Akay’dan bilgiler aldı. Yerlikaya, okuldan ayrılırken bahçede bekleyen veli ve öğrencilerle de sohbet etti. Bu okullardan yetişen Dinçer Ersoy’un isminin okula verildiğini söyleyen Yerlikaya “Allah bir daha hiçbir anamızı ağlatmasın diye dua ediyoruz. Siz de dualarınızı eksik etmeyin” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem ve Hasan Sakallı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, şehit babası Mustafa Ersoy, şehidin abileri Dursun Ersoy ve Devrim Ersoy, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER – Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10