Din ve samimiyet anlatıldı

Şarköy İlçe Müftülüğü'nün 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire

Şarköy 17.04.2014 13:58:00 0
Din ve samimiyet anlatıldı

KERMES İLE BAŞLADI

Şarköy İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri Şarköy Merkez Çarşı Camii’nde Şarköy Müftülüğü Kuran kursu bayanların yapmış olduğu kermesle başladı. Şarköy Kaymakamı ve Daire amirlerin katılımıyla başlayan kermesten sonra Şarköy İlçe Müftülüğü’nce, kamu kuruluşları, Hastane, Cezaevi, şehit aileleri ve gazilerden sonra esnaf ve vatandaşlara gül dağıtıldı. Program kapsamında ardından Şarköy belediye düğün salonunda ‘Hz Peygamber, Din Ve Samimiyet’ konulu konferans düzenledi. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Şarköy Kaymakamı Zekeriya, Güney Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Programda, Yayaağaçköyü Mahallesi Camii İmamı Abdül Kadir Kalafat Kur’an-ı Kerim ve Mealini okudu.

ANLAMAK VE ANLATMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Program Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Albayrak Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Hz. Muhammed Mustafa Efendimizi anlamak ve anlatmak için toplandıklarını ifade ederek “1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Nisan ayında Hz. Muhammed Efendimiz’in kutlu doğumunu kutlamaktadır. Bugün ülkemizde bin 100 noktada Hz. Muhammet Efendimiz anlatılacak, salâtı selam getirilecek ve peygamberimiz yaşanmaya çalışılacaktır. Yeryüzünde 57 tane İslam ülkesi ve 2 milyara yakın Müslüman insan yaşamaktadır. Ama sadece cennet vatanımız Türkiye’de böyle bir uygulama vardır” dedi.

ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPAN ECDATLARIN TORUNLARIYIZ

Albayrak toplum olarak samimiyetin kaybedildiğini ifade ederek “Kul olarak Rabbimize karşı olan görevlerimizde samimi duygular yok olur hale geldi. İnsanlar toplumlar içerisinde yalnızlaştı. Kalabalıklar içerisinde yok oldu. Riya, gösteriş kavramlarıyla beraber insanların hayasına ve hayatına girer oldu. Yaşadığımız toplumda kardeş ve kardeş arasında samimiyet kayboldu. Kadın ile koca birbirine, anne ve baba evladına, işveren işçisine güvenemez hale geldi. Gazi Mustafa Kemal bölünmenin eşiğine gelmiş, İngilizlerin Fransız’ların topraklarımıza iştah kabarttı topraklarımızı Hazreti Muhammet aşkıyla inancıyla Kuran-ı Kerimi kendisine rehber edinmiş cephede silah arkadaşlarının şehit oluşunu göre göre ölürsem şehit kalırsam Gazi inancıyla Allah Allah diyerek Çanakkale’yi geçilmez yapan ecdatların torunlarıyız” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10