İşçi bulmakta zorlanıyoruz

Süleymanpaşa Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Enes Erol, işveren ziyaretlerini sürdürüyor. Erol önceki gün de Tekirdağ'da faaliyet gösteren Roypor Yalıtım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. fabrikasınÄ

Süleymanpaşa 17.04.2014 14:25:00 0
İşçi bulmakta zorlanıyoruz

PRİM BORÇLARI BİR YIL ERTELENEBİLİYOR

Fabrika Müdürleri İsmail, Yılmaz Emer ve Ahmet Akın ile görüşen Enes Erol, ziyarette işverenlere Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulamaları hakkında bilgiler aktardı. Erol, herhangi bir afet durumlarında Sosyal Güvenlik Kurumunun işverene sağladığı kolaylığı anlatarak “Bir iş yerinde deprem, su baskını, yangın ve afet durumlarında işveren, iş yeri hasarı ile ilgili 3 ay içerisinde başvurusu yapılması halinde kurumumuz tarafından sigorta prim borçlarının 1 yıl erteleyebiliyor.  Kurumumuz gerekli yardım ve kolaylığı sağlıyor” dedi.

İŞSİZLİK SORUNU YOK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail Emer ise, sigortalılığı önemsediklerini çalışanlar ve iş yeriyle ilgili sigorta konusunda sıkıntı olmadığını işçilerin haklarını gözettiklerini belirtti. Eker, bölgede işsizlik sorununun olmadığını belirterek “Fabrikamızda çalışmak için işçi bulmakta zorlanıyoruz. Her başvuruyu değerlendiriyoruz. Bölgemizde herhangi bir işsizlik sorunu olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10