ASB'de 15 Milyon euroluk yatırım

Avrupa Serbest Bölgesi'nde, Avrupa'nın en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden Flammaerotec'in, Airbus'a parça üretimi yapacağı fabrikanın temel atma töreni önceki gün düzenlendi.

Çorlu 19.04.2014 22:16:00 0
ASB

YATIRIMLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİLER  

Saat 15.00’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm, Airbus Üst Düzey Yöneticisi Elman Lütjen ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler ve Yurtdışı Yatırımlar Genel Müdürü Uğur Öztürk yapılan yatırım hakkında bilgiler verdi.

TEKNOLOJİK PARÇALAR ÜRETECEK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da sadece Avrupa Serbest Bölge için değil, Türkiye Ekonomisi açısından da çok önemli olan 15 milyon Euro'luk yatırımın temelini atacaklarını ifade etti. Avrupa’nın en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden olan Flammaerotec’in; Türk Hava Yolları’nın en büyük uçak tedarikçisi Airbus’a teknolojik parçalar üreteceğini ifade eden Yerlikaya “Böylelikle Avrupa Serbest Bölgemizde değişik sektörlerde önde gelen yabancı yatırımcıların halkasına uçak teknolojisi de katılmış olacak. Bu yatırımın ilimize gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyor, bu yatırımın Türk-Alman Dostluğunu daha iyi noktalara getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

İLK HARCI HEP BİRLİKTE ATTILAR

Vali Ali Yerlikaya, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin,  Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Flamm, Airbus Üst Düzey Yöneticisi Elman Lütjen ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler ve Yurtdışı Yatırımlar Genel Müdürü Uğur Öztürk,   birlikte butona basarak temele ilk harcı attı.

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10