Pazarcılardan Şok savaş

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Aydemir yaptığı yazılı açıklamada Şok marketlerinin reklamına ateş püskürdü.

Çerkezköy 21.04.2014 22:53:00 0
Pazarcılardan Şok savaş

“ALENİ BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Aydemir “ Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden birisi olan Ülker Grubu’nun satın aldığı ŞOK marketleri, yeni reklam stratejisini Pazar esnafının ekmek parası üzerine kurgulayarak bizleri derinden üzmüştür. Reklamda açık açık ‘Pazar’a gitmeye ne gerek var’ ifadesi kullanılarak, hem ticari ahlakla bağdaşmayan hem de genel ahlakla örtüşmeyen bir tutum ortaya konmuştur. Ahilik kültürümüzde ‘Ben siftahımı yaptım, sen komşumdan alışveriş yap’ anlayışı hakimken, bu market adına yapılan reklamda ‘Pazara gitmeye ne gerek var’ ifadesi açık bir şekilde kullanılarak Türkiye’deki bütün Pazar esnafına karşı aleni bir saldırı gerçekleştirilmiştir” dedi.

“MARKALARINI SATIN ALMAYACAĞIZ”

Pazar esnafı olarak RTÜK ve Reklam Özdenetim Kurulu’na şikayette bulunacaklarını kaydeden Aydemir “Bu reklam filmi yayından kalkana kadar, ŞOK marketlerinden hiçbir alışveriş yapmayacağımızı, Ülker markalı hiçbir ürünü satın almayacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bugün Çerkezköy’de başlattığımız bu kampanyaya Türkiye genelindeki bütün Pazar esnafını dahil etmek için çaba sarf edeceğiz. Bunun yanı sıra sesimizi duyuracağımız herkesi, Şok marketlerinden alışveriş yapmamaya ve Ülker markası satın almamaya teşvik edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10