Bir yıldız daha kaydı

Çerkezköy'ün ilk bakkalını Hasan Bakkal ismiyle Fevzipaşa Caddesi'nde açan ve Çerkezköy ile özdeşlenen Hasan Bayraktar 90 yaşında hayatını kaybetti.

Çerkezköy 22.04.2014 00:33:00 0
Bir yıldız daha kaydı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybeden Hasan Bayraktar, Erkaynak Camii’nde dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İstasyon Mezarlığı’nda toprağa verildi. Çerkezköy’ün gelişimin sürecindeki en önemli tanıklarından biri olan Hasan Bayraktar’ı son yolculuğunda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Belediye Meclisi Üyeleri Nedim Yılancı, Ensar Sivri ,Nihat Mıstık, Rağbet Erol, Serdar Ürkmez, Binali Etyemez, Hasan Karaca, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, İl Genel Meclisi Eski üyeleri M.Zeki Gürcün, Halil Çelik, CHP İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, 30 Mart seçimlerinde MHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Koray Önsel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarı Mutlu Timur, ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, iş adamları, esnaflar, vatandaşlar, ailesi ve yakınları katıldı. 70 yıldır Çerkezköy’de bakkallık yapan Hasan Bayraktar iki erkek çocuğu ve bir kız çocuğu babası ve 12 torun dedesiydi.

 

 

 

ANILARINI PAYLAŞMIŞTI

Bakkal dükkanı ile 70 yıldır faaliyet gösteren ve süpermarketlere meydan okuyan Hasan Bayraktar, 2 ay önce gazetemize verdiği röportajda, iş hayatına nasıl başladığını, 70 yıldır ayakta kalmanın püf noktalarını anlatırken, Atatürk ve daha pek çok kişi ile yaşadığı anıları da paylaşmıştı. İşten ve hastalıktan hiçbir zaman korkmadığını söyleyen Hasan Bakkal lakaplı Hasan Bayraktar, sağlıklı yaşamla ilgili de görüşlerini paylaşmıştı. 1950’lerin Çerkezköy’ü ile şimdiki Çerkezköy’ü de kıyaslayan Hasan Bakkal, şimdiki Türkiye ve Çerkezköy’ü cennet olarak nitelendirmişti. Esnafın nasıl olması gerektiğini anlatan Hasan Bakkal’dan geriye, verdiği son röportajda paylaştığı anıları ve fotoğrafları kaldı.

 

 

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10