Bugünün çocukları, ülkenin kaderini şekillendirecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya "23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması; milli mücadelemizin zaferle sonuÃ?

Tekirdağ 23.04.2014 00:23:00 0
Bugünün çocukları, ülkenin kaderini şekillendirecek

DEMOKRASİMİZİN TEMİNATI OLDU

Milletin kayıtsız şartsız egemenliğini temsil eden TBMM’nin, açıldığı tarihten itibaren demokrasimizin temel organı ve teminatı olduğunu ifade eden Yerlikaya “Bu yönüyle TBMM'nin açılması aynı zamanda demokrasi tarihimizin de en önemli kilometre taşını teşkil etmektedir. Bu günü önemli kılan bir diğer özellik de  “Çocuk Bayramı” olmasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrıca önemlidir” dedi.

SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRECEKLER

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; bu gün vesilesi ile gelecek nesillere karşı sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, çocuklara demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini verdiğini söyleyen Vali Yerlikaya “Bugünün çocukları -sevgili yavrularımız- gün gelecek ülkemizin sanatçıları, sporcuları, yöneticileri, iş adamları, siyasetçileri, devlet adamları olacaklar, yine ülkemizin kaderinin şekillenmesinde önemli rol oynayacaklar. Bizler, en önemli servetimiz ve umut kaynağımız, geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, atalarının izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için, günü geldiğinde üzerlerine düşen sorumlulukları daima yerine getireceği inancındayız” diye konuştu.

ÇOCUK BAYRAMINI KUTLADI

Yerlikaya “Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş  Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclisimizin üyelerini ve ebediyete intikal etmiş milletvekillerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. TBMM’nin açılışının 94. yılı vesilesiyle bütün dünya çocukları ile birlikte kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10