Trakya'da kanola ekimi yaygınlaştı

Son yıllarda Trakya'da kanola ekimi yaygınlaştı. Trakya topraklarını seven ve uyum sağlayan kanola, Trakya çiftçisine de alternatif sağlıyor. Trakya topraklarını sarıya boyayan kanoladan bu yıl önemli

Tekirdağ 24.04.2014 22:35:00 0
Trakya

"TRAKYALI ÇİFTÇİMİZ KANOLAYA YÖNELDİ"

Son yıllarda Trakya çiftçisinin kanolaya yöneldiğini ifade eden Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygın “Dünya genelinde yaygın olarak ekimi gerçekleştirilen kanola bitkisi son yıllarda Türkiye'de özellikle Trakya bölgesinde yaygın olarak ekiliyor. Çiftçiler olarak güzel bir yıl yaşadık. Bu yıl kanolada daha çok verim oldu” dedi.

BÜYÜK BİR BEREKET VAR

Ekiminden şu ana kadar görülmemiş bir kanola bereketi olduğunu dile getiren Saygın “Yağış az olmasına rağmen zamanında yağan yağmurlar bitkiye yeterli oldu. Zamanında Trakya olarak yeterli yağış aldık. Derelerdeki su oranı düşük olmasına rağmen yağışların zamanı uygun oldu. Kışın ılıman geçmesi kanola için güzel oldu. Genel olarak yağan yağmurlar yeterli oldu. Güzel bir rekolte bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde güzel yağış alırsak dolusuz zararsız olursa kanolanın verimi artar. Vatandaşların kanolaya ilgisi var. Alternatif bitki ekelim daha çok verim alalım diye düşünülüyor. Bu yıl kanolada gözle görülür bir fark bekliyoruz. Kanoladan dönüm başına 350-400 kilogram verim bekliyoruz” dedi.

İHA


0282 726 91 91
0282 747 65 10