Albayrak muhtarlar ile bir araya geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,"2019 yılında da göreceksiniz yeni bir Tekirdağ'ı yaratmanın huzur içerisinde olacağız" dedi.

Tekirdağ 27.04.2014 04:56:00 0
Albayrak muhtarlar ile bir araya geldi

“HEM DE SÖZÜMÜZDE VAR”

Malkara Belediyesi'nce bir restoranda düzenlenen toplantıda ilçedeki muhtarlarla bir araya gelen Albayrak, Trakya bölgesinde tek büyükşehir olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi. Malkara'nın, il genelinde en fazla mahalleye dönüşen köye sahip ilçe olduğunu belirten Albayrak, "Şehirde ne hizmetler varsa, mahallelerimize bu hizmeti götürmek zorundayız. Bu görev süremiz içerisinde, 5 yıl sonrası tüm mahallelerimizin yolları sıcak asfalta kavuşacaktır. Bu hem projelerimizde, hem de sözümüzde var" şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR TEKİRDAĞ YARATACAĞIZ”

Albayrak, büyükşehir bütçesi belirlediklerini ve Türkiye'deki tüm büyükşehir belediyelerini incelediklerini belirtti.Mahalleleri ilgilendiren bir birim kurduklarını anlatan Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir birim kurduk. Bu birim mahallelerimizi ilgilendiriyor. TESKİ'nin kuruluşunu yapıyoruz. Mahallelerdeki su ve altyapı hizmetleri buradan geçecek. Yapılanmasını yaptık, genel kurulunu da yaptıktan sonra yolumuz açılmış olacak. Türkiye'de tüm büyükşehir belediyelerini inceledik. Tam olarak faaliyete geçmesi 1-1,5 yıl sürmüş. Bizler bu süreyi 6 aya indirdik. 2015 yılbaşına kadar tüm ilçelerimiz çalışmalarına biraz daha ağırlık vererek devam edeceklerdir. 2019 yılında da göreceksiniz yeni bir Tekirdağ'ı yaratmanın huzur içerisinde olacağız” dedi.

“BİRAZ ZAMAN ALACAK”

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, yeni büyükşehir olmalarından dolayı  çok çalışmaları gerektiğini,  büyükşehir yapılandırmasının biraz zaman alabileceğini vurguladı. Toplantıya, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve Malkara'daki mahalle muhtarları katıldı. -


0282 726 91 91
0282 747 65 10