Engelleri tiyatro ile aşacaklar

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde yaklaşık bir ay önce sahnelenen '3 perde bir oyun' adlı tiyatro oyununun senaristi Gülsay Özkan Oğuz, yeni projesinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Çerkezköy 28.04.2014 11:11:00 0
Engelleri tiyatro ile aşacaklar

YETER Kİ FIRSAT VERİLSİN

Senarist Gülsay Özkan Oğuz, tiyatronun bir tutku işi olduğunu ifade ederek, yepyeni bir proje ile Çerkezköy ve Kapaklı halkının karşısına çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Oğuz, bölgede ikamet eden görme engelli vatandaşlardan bir tiyatro topluluğu oluşturmak istediğini belirterek “Alanında uzman eğitmenlerin yardımıyla görme engellilerden oluşan tiyatro grubumuzla çok güzel bir oyun sahnelemeyi planlıyoruz” dedi. İlk oyunu da görme engelli vatandaşlar için sahnelemeyi planladıklarını dile getiren Oğuz, amaçlarının görme engellilerin aslında fırsat verildiği zaman neler yapabildiğini göstermek olduğunu ifade etti.

TİYATROYA İLGİ AZ

Oğuz, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da da insanların tiyatroya ilgilerinin az olduğunu ifade ederek “Bu proje sayesinde hem insanların tiyatroya bakış açılarının değişmesine hem de görme engellilerimizin istediklerinde neleri başarabileceklerine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” dedi. Tiyatro konusunda öncelikle velilerin bilinçlenmesi gerektiğini kaydeden Gülsay Özkan Oğuz, tiyatro ile ilgilenen bir öğrencinin derslerinden en ufak bir düşüş yaşandığında faturanın hemen tiyatroya kesildiğini, bunun doğru olmadığını ifade ederek “Tiyatro ile ilgilenen öğrencilerin derslerinde de genel anlamda yükselme olur” dedi.

KOMEDİ TÜRÜ OLACAK

Engellilerle birlikte sahnelemeyi planladığı oyunun şehirler arası yolculuğu konu alan komedi türü bir oyun olacağını söyleyen Oğuz “Bu iş uzun soluklu bir iş. Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da böylesine anlamlı bir projeye destek vereceklerine inanıyorum” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10