İşçileri 1 Mayıs'a davet ettiler

Petrol İş Sendikası üyeleri Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda stant açarak hem sendikasız işçileri bilgilendirdi hem de işçileri 1 Mayıs işçi bayramına davet etti.

Çerkezköy 29.04.2014 11:54:00 0
İşçileri 1 Mayıs

STANT AÇTILAR

Dün 10.00-17.00 saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda stant açtıklarını kaydeden Petrol İş Sendikası üyesi ve Polimer Kauçuk Baş temsilcisi Tamer Karagöz “Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte sendikasız olan işçi kardeşlerimizi sendikalı olma konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca yaklaşan 1 Mayıs etkinliklerine işçi arkadaşlarımızı davet ediyoruz ve gelmek isteyenlerin isimlerini alıyoruz. Çerkezköy ve Kapaklı’da Petrol İş Sendikasının 3 bin 200 üyesi bulunuyor. Türkiye genelinde ise sendikanın 33 bin üyesi var” dedi.

“ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİDİR”

Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu kaydeden Karagöz “İşçiler birlikte çalışan bütün insanlar gibi haklarını, çıkarlarını korumak için normal olarak bir araya gelirler. Bir araya gelince de elbette sadece sohbet edip dertleşmezler. Daha önemli, daha sonuç alıcı bir şeyler yapma ihtiyacını hissederler. Yani sendikalar bizzat işçiler tarafından kurulmuş örgütlerdir. Sendika işçilerin birliğinin ve dayanışmasının kurumlaşmış, ete kemiğe bürünmüş halidir. Sendikalar işyerlerinde işçilerin söz hakkının olması, işyerinde keyifsizliğe, eşitsizliğe, güvencesizliğe son verilmesi için çaba harcar. Sendika, aynı ışıklı güzel yolda bir arada yürüyen insanların birliği ve dayanışmasıdır” diye konuştu.

İLETİŞİM BİLGİLERİ ALINDI

Karagöz “Petrol İş eğitimin, sağlığın ve kamu varlıklarının özelleştirilmesine karşıdır. Her çalışanın geleceğe güvenle bakmasını ister. Bu nedenle herkesi iş, sigorta, sendika ve sınırsız iş güvencesi talep eder. Bu konuda alternatif ekonomik modelleri savunur. Petrol İş bütün çalışanların eşit haklara sahip olması görüşündedir. Kapsam dışı, sözleşmeli, geçici işçilik gibi işçileri bölen farklılıkları ortadan kaldırmaya gayret eder. Petrol iş attığı her adımda, ezilen ve sömürülenlerin dayanışma ve mücadele örgütü olduğu bilinciyle hareket eder” dedi. Gün boyunca standa başvuranların 1 Mayıs’a katılmak için iletişim bilgileri alındı, ayrıca 1 Mayıs hakkında bilgi edinmek için hazırlanan bildiriler dağıtıldı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10