Akbulut'tan hastane müjdesi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı ziyaret eden Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Kapaklılıların merakla beklediği hastane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kapaklı 30.04.2014 14:43:00 0
Akbulut

KISA SÜREDE TEMELİNİ ATMAK İSTİYORUZ

Akbulut, yapılması planlanan Kapaklı Devlet Hastanesi için İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ile de görüştüklerini ifade ederek “Kapaklı Devlet Hastanesi için gerekli adımlara başmak adına yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin tamamlanmasını beklemeye gerek yok” dedi. Gerekirse 2 inşaatın da aynı anda devam edebileceğini söyleyen Akbulut “Biz bir an evvel hastanenin yapılacağı yeri belirlemeliyiz” diyerek akabinde proje çalışmalarını tamamlayıp en kısa sürede hastanenin temelini atmak istediklerini belirtti.

 

 

 

 

AMACIMIZ BU TOPRAKLARA HAKKANİYETLE HİZMET EDEBİLMEK

Akbulut, hastane yerinin belirlenmesi aşamasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek “Hastanemiz sanayiye yakın olmamalıdır. Çünkü mevcut hastane ile ilgili sanayi tarafından yoğun koku geldiğine dair şikayetler alıyoruz. Bunun yaşanmaması için hastanemizin yerinin yerleşim yerlerine yakın olmasını istiyoruz. Bizim amacımız, doğduğumuz bu topraklara hakkaniyetle hizmet edebilmektir” dedi. Çerkezköy Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucu iki adet 112 Hizmet Noktası’nın yapılıp kendilerine tahsis edilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getiren Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, konuyla ilgili meclis kararının da çıkarıldığını ifade ederek “Aynı şeyi Kapaklı Belediyemizden de bekliyoruz. Yapılan bu 112 hizmet noktalarının üzerine ‘Kapaklı Belediyesi tarafından yapılmıştır’ yazısı da yazılacak” dedi. Akbulut, bu hizmet noktaları sayesinde acil müdahale edilmesi gereken kaza, kalp krizi gibi olaylara çok daha hızlı bir şekilde müdahale edilebileceğini dile getirdi.

 

KAPAKLI HAM BİR İLÇE

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Kapaklı’nın ham bir ilçe olduğunu ve nasıl işlenmeye başlanırsa öyle devam edeceğini ifade etti. Kapaklı’nın yeni ilçe olduğunu söyleyen Mandalı “Devlet erkanının yatırımları ile ilgili üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Fakat bu kapsamda bizim uymamız gereken yasalar ve yapmamız gereken başka işler de var. 112 Hizmet Noktaları ile ilgili öncelikle sizlerden Belediyemize yazılı bir talep gelmelidir. Akabinde biz de ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

 

DOĞRU NOKTAYA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

Mandalı, ilçede yapılması planlanan Kapaklı Devlet Hastanesi için Yeni Mezarlık tarafından yaklaşık 30 dekarlık bir alan olduğunu belirterek “Burası temiz hava açısından da oldukça zengin bir bölge. Yapılaşmaya da açık. Fakat elbette acele etmeden en doğru kararı vermek için çalışmalarımızı sürdürecek ve en doğru noktaya birlikte karar vereceğiz” dedi. Mandalı, Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatına en kısa zamanda başlanmasını ve en kısa sürede Kapaklı halkına hizmet vermeye başlamasını temenni etti.

 

ADININ DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ

31 Mart itibari ile resmen ilçe olduklarını söyleyen Mandalı, Kapaklı ilçe sınırları içinde bulunan bir Devlet Hastanesi’nin adının Çerkezköy Devlet Hastanesi olmasının abeste iştigal olduğunu ifade ederek, hastanenin adının bir an önce değiştirilmesini istediklerini söyledi. Mandalı’nın sözleri üzerine konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ise “Yeni Çerkezköy Devlet Hastanesi 23 Nisan 2015’te tamamlanacak ve hastane yeni yerine taşınacak” diyerek ancak ondan sonra Kapaklı’daki binanın adını Kapaklı Devlet Hastanesi olarak değiştirebileceklerini söyledi.

 

DOKTOR SIKINTISINDAN DOLAYI HİZMET VEREMİYORUZ

Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçedeki hastanenin Acil bölümünün neden çalıştırılmadığını sorması üzerine de konuyla ilgili açıklama yapan Akbulut, buradaki acil bölümünün çalışması için hiçbir engelin olmadığını ifade ederek hastanenin acilinde çalışacak doktor sıkıntısı yaşadıkları için acil servisin hizmet veremediğini söyledi. Ziyaret Tekirdağ Sağlık Şube Müdürü Ümit Dursun, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Soykırlı ve Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak da hazır bulundu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10