Kubilay: En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır

Ziyaretlerini dürdüren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy OSB'de faaliyet gösteren BSH Firmasını ziyaret etti.

Çerkezköy 2.05.2014 11:53:00 0
Kubilay: En önemli yatırım, insana yapılan yatırımdır

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINA DİKKAT ÇEKTİ

Türk- Alman işbirliğiyle oluşturulan İkili Mesleki Eğitim hakkında yetkililerden bilgi alan Kubilay, öğrencilerin eğitimini yakından inceledi. Çerkezköy’de yüzlerce fabrikanın yer aldığını anımsatan Kubilay, nitelikli eleman ihtiyacına dikkat çekti. Kubilay, BSH firmasının eğitim merkezinin bu alanda çok iyi bir örnek olduğunu ifade ederek “En önemli yatırımın insana yapılan yatırımdır” dedi.

 

 

 

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, mesleki ve teknik eğitime çok önem verdiklerini belirterek “31 Ocak tarihinde başlattığımız Halk Eğitim Kampanyası ile de özellikle istihdam kolaylığı sağlayan Mesleki –Teknik kurslar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Kubilay’a ziyaretinde BSH İcra Kurul Üyesi Dr.Juanİgnacio Conrat, BSH Direktörü ve Fırın Fabrikası Müdürü Muharrem Yamaç, BSH Teknik Hizmetler ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Joachim Kuntze, Program Geliştirme ve Yönetimi Uzmanı Nuray Altın, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez eşlik etti.

 

 

 

 

304 KİŞİ MEZUN OLDU

 BSH Firması ile Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin ortaklaşa uyguladığı program hakkında bilgi veren BSH yetkilileri “Şimdiye kadar 304 kişi mezun edildi. Mezun olanların yüzde 90’ına istihdam sağlandı. İkili Mesleki Eğitime kayıt olan öğrenciler aynı zamanda düz açık liseye kayıtlarını yaptırarak 3 yıllık eğitimlerinin sonunda kalfalık belgesi almaya hak kazanıyorlar. Daha sonra Mesleki Açık öğretim lisesine kayıtlarını yaptırarak fark derslerini tamamladıktan sonra meslek lisesi mezunu olabiliyorlar” dedi.

 

 

 

 

UYGULAMALI EĞİTİM ALIYORLAR

Öğrencilerin eğitimlerinin uygulama kısmını haftanın 3 günü, BSH firmasının Eğitim Bölümünde gördüğünü ifade eden yetkililer “Teorik derslerini ise, haftanın 2 günü Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde görüyorlar” dedi.

 

ÖĞRENİRKEN PARA DA KAZANIYORLAR

BSH mesleki eğitim merkezine giriş koşullarını “Çorlu, Saray, Çerkezköy, Kapaklı veya Ergene’de oturuyor olmak, ortaokul 8.sınıftan, başvurduğu yıl başarıyla mezun olmak, başvurulan yıl 14 veya 15 yaşında olmak” olarak sıralayan yetkililer “Milli Eğitim Bakanlığı, İkili Mesleki Eğitim öğrencileri için asgari ücretin yüzde 30 oranındaki kısmını aylık maaş olarak öngörüyor. BSH Mesleki Eğitim öğrencileri ise buna ek olarak teorik derslerindeki başarıları, uygulamalı derslerde gerçekleştirdikleri projeler ve eğitmenlerinden aldıkları kanaat notlarının ortalaması doğrultusunda uygulanan bir prim sistemi ile sabit maaşlarına bir katkı daha yapma imkanına sahipler. Bu sayede öğrenciler hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de erken yaşta gelişen sorumluluk duygusu sayesinde bireysel ve kariyer gelişimini pekiştiriyor” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10