Mecliste gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumu dün saat 14.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 2.05.2014 15:46:00 0
Mecliste gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

PLAN VE BÜTÇEYE GÖNDERİLDİ

Necmettin Çınar, Ömer Kılınç ve Remzi Garip’in katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar Belediyelerinin 2013 mali yılı gelir ve gider bütçesi kesin hesapları görüşülerek mevcut oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde görüşülen Çerkezköy İlçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı ise imar komisyonuna havale edildi.

 

KİRALAR BİR YIL UZATILDI

Gündemin üçüncü maddesinde İnsan Kaynakları Ve Eğitim Müdürlüğü’nün 25.04.2014 gün ve 489 sayılı norm kadro müzakeresi ise oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddeleri olan Türk Hava kurumu Çerkezköy Şubesi ve Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesinin kira süresi ise meclis tarafından oy birliği ile bir yıl uzatıldı. Gündemin sekiz ve dokuzuncu maddeleri arasında yer alan 6360 sayılı kanun uyarınca Belediye ve Mahalli idare birliklerine ait il devir tasfiye ve paylaştırma komisyonunca alınan karar gereceği Kızılpınar ve Veliköy belediyesine ait araçların teslim alınması da oy birliği kabul edildi.

 

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından 6360 sayılı kanun uyarınca Belediye ve Mahalli idare birliklerine ait il devir tasfiye ve paylaştırma komisyonunca alınan karar gereği Veliköy ve Kızılpınar Belediyelerine ait gayrimenkullerin müzakeresi ise plan ve bütçe ile imar komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Gündemin son maddesinde ise Kaymakamlık makamının oluru ile güncellenen KGYS-TEDES tespit komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporunca belirlenen noktalara uygun altyapı tesislerinin yapılabilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılması gereken ön protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Protokol imzalaması için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM ÇARŞAMBA GÜNÜ

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 7 Mayıs  Çarşamba günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10