Tarihi eserleri dükkanında sergiliyor

Tekirdağ Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki çay ocağına giden vatandaşlar eski ütüler, vazolar, silahlar, madeni ve kağıt paralar, lüküsler ve plak çalar ile geçmişe yolculuk yapıyor.

Tekirdağ 4.05.2014 13:15:00 0
Tarihi eserleri dükkanında sergiliyor

KOLEKSİYON YAPMAYA BAŞLADI

Uzun yıllar boyunca topladığı tarihi eserleri dükkanında sergileyen Çay ocağı işletmecisi Halim Balta “Eski eşyaları ilk olarak dedelerimden hatıra olarak saklıyordum. Daha sonra bu bende bir alışkanlık yarattı ve koleksiyon yapmaya başladım” dedi.

 

İLGİ GÖRMESİ GÜZEL BİR DUYGU

Balta, koleksiyonuna sadece eski eşyalara duyduğu merakla başladığını ifade ederek “35 senedir eski olan ve ilgimi çeken her şeyi dükkanımda sergiliyorum. Parça olarak kaç tane olduğunu bilmiyorum ama gerçekten çok sayıda eski eşya var. Dedelerimden kalan eşyaları hatıra olarak saklamaya başladım. Dükkanıma çay içmeye gelen vatandaşlar, eski eşyaları görünce incelemeye başlıyor ve beğeniyorlar. Bu kadar ilgi görmesi benim için de çok güzel bir duygu” dedi.

 

DESTEK GELİRSE MÜZE AÇACAĞIM

Balta, çay ocağına gelip eserleri gören vatandaşların, eski eşyalardan oluşan bir müze açması gerektiğini söylediklerini ifade ederek “Benim de imkanım kısıtlı olduğu için şimdilik bu müze açma ya da sergileme işini dükkanımdan başka bir yerde yapamıyorum” dedi. Balta destek gelirse müze açıp bu eşyaları sergilemek istediğini söyledi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10