Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı

Çorlu'da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen program hava muhalefeti sebebiyle Çorlu Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Çorlu Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Suat Yaşa'n?

Çorlu 11.05.2014 11:05:00 0
Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı

PSİKOLOJİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Özellikle artık imar konusunda, yasayla birlikte ruhsat konusunda bazı değişiklikler yapıldığını dile getiren Günay “Son zamanlarda ulaşımı kolaylaştırıcı bazı uygulamalar başladı. Ama özellikle sevindirici bir tarafı var; ben her sene daha fazla kişiyi dışarıda görüyorum. Evinde durmayıp insanların sokağa çıkması psikolojik açıdan oldukça iyi. Bir dipnot belirtmek istiyorum, bunun da ısrarla düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum; bu kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla, büyüklerimizle iş konusunda çok daha rahat hareket edebilmemiz. Bakanlık tarafından gönderilen 2 devlet memurumuz geldi. Bu kadrolar tabi ki daha da arttırılabilir veyahut bize yetki verilebilir. Bu konuda yasal düzenlemeler gözden geçirilirse, biraz daha fazla arkadaşımızın, kardeşimizin ekonomik olarak bağımsızlığını sağlamada yardımcı olabiliriz” dedi.

 

ÖNEMLİ MESAFELER KAYDEDİLDİ

Daha sonra Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da Türkiye’nin nüfusunun yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu ifade ederek “8 milyon engelli var. Çorlu’da da 20 binin üzerinde engelli kardeşimiz var, bu az bir rakam değil. Biz, devlet olarak bu konuda elimizden geleni yapmakta arzuluyuz. Yasalar, hep toplumun arkasında gider diye eleştiriler vardır. Bana göre bu konudaki yasalar, şu an toplumun önünde. Devletin bakış açısı bu konuda son derece yerinde. Eksikler de en kısa sürede tamamlanır inşallah. Bunlar devletimizin, hükümetimizin alacağı kararlar. Engellilerin rehabilitasyonunda, engelli bakım aylıklarında, engellilerin yakınlarının korunması ve kollanmasında ve diğer konularda çok önemli mesafeler kaydedildi” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10