Biz engelleri, onlar tabuları yıktı

Yasal düzenlemeler ve Çerkezköy'deki yapılarla engeller ortadan kalkıp engellilerin yaşamları kolaylaştırılmaya çalışılırken, ailelerin de tabu haline getirdikleri engelli yaşam biçimi, yapılan

Çerkezköy 11.05.2014 11:41:00 0
Biz engelleri, onlar tabuları yıktı

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Yıldıray Müzik Organizasyon’un katkıları ile düzenlenen Asker Kına Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Askerlik çağı gelmiş olmasına rağmen, özürlü olmaları nedeni ile silâh altına alınamayan 17 engelli için asker kına gecesi düzenlendi. Cumartesi akşamı saat 20.00’da dernek gösteri salonu’nda yapılan temsili kına gecesine Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve engelli yakınları katıldı.

 

 

ASKERLİK YAPACAK ÜYELERİ TANITTI

Program öncesinde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, hiçbir engelli kişinin engelli olmayı istemediğini, bazı engellerin fiziki nedenlerden, bazılarının da hastalık ve kazalar nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek “Yaşadığımız bu gün bizim için çok önemlidir. Artık bir arada olabilme imkânı bulabiliyoruz” dedi.

 

 

BİR GÜNLÜK ASKERLİK YAPACAKLAR

Tugaya giderek yemin yaptıktan sonra bir gün askerlik yapacak olan dernek üyelerinin tanıtımı Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Civan tarafından yapıldı. Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından yapıldı.  Mehmet Ermiş, Doğukan Demir, Ferhat Yılmaz, Rıdvan Toksoy, Erhan Aydın, Ramazan Kaya, Yahya Ezer, Şefer Özgen Demirtaş, Selim Açıkgöz, Halil İbrahim Yeka, Ferhat Köseoğlu, Murat Söken, Faruk Karaca, Ferdi Gören, Alişen Kolar, Burhan Akbaş ve Arif Güven bir günlük askerlik yapacak.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10