Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yurtdışına açıldı

Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, Finlandiya, Almanya, İspanya ve Avusturya'dan çeşitli okullar ile beraber yer aldığı Avrupa Komisyonu'nun Leonardo da Vinci programı tarafından finanse edile

Tekirdağ 11.05.2014 12:34:00 0
Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yurtdışına açıldı

STAJLARINI ÜLKEMİZDE YAPTILAR

Ocak ayında Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Dere, İngilizce öğretmeni Zübeyde Aykaç ve psikolojik danışman Bingül Uzel’ in çalışmalarıyla ortak olunan Weblab projesinde 6 ülkeden 12 ortak ülke yer alıyor. Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Heinrich Hertz Berufskolleg’dan 2 öğrenci 16 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında ülkemizi ziyaret ederek Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ders gözlem ve Koleksiyon Mobilya Fabrikası’ ndaki stajlarını yaptı. Projenin devamında okuldan iki öğrenci 29 Nisan – 13 Mayıs tarihleri arasında ders gözlem ve stajlarını yapmak üzere Almanya’nın Düsseldorf kentine gitti.

 

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Öğrenciler, Düsseldorf’ ta bulundukları ilk hafta okulda derslere girmişler ve iki ülkenin mesleki eğitim sistemindeki benzer ve farklı yanlarını gözlemleme fırsatı buldu. Yetkililer “İkinci haftada ise Dusseldorf’ un Elektrik Dağıtım Kurumu olan Stadtwerke Dusseldorf  AG Kurumu’ nda staj yapıp bilgi ve becerilerini arttırarak mezun olduklarında  “ara eleman” vasfıyla değil “aranan eleman” olarak iş hayatına atılmayı hedeflemektedirler. İki yıl sürecek olan projenin ilk yılının değerlendirme toplantısı ortak ülkelerin katılımıyla 26-28 Mayıs tarihlerinde Tekirdağ’ da yapılacak ve ardından ikinci yılın organizasyon çalışmaları başlayacak” dedi.

 

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10