Albayrak: 11 ilçeyi de şantiyeye çevireceğiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'daki mahalle muhtarları bir araya geldi.

Çorlu 12.05.2014 16:14:00 0
Albayrak: 11 ilçeyi de şantiyeye çevireceğiz

SORUNLARI TECRÜBEMİZLE ÇÖZECEĞİZ

Toplantıda Albayrak ve Baysan, Tekirdağ'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte gerçekleşen yenilikleri ve yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de muhtarlarımızla toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde mahalle olan eski köylerin hepsine zaman ayırarak kendi ekiplerimizle beraber gidip, oralarda neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz, programlarımızı yapacağız. Bizim şansımız, köylerimizin az olması ve bunların ulaşım açısından bize yakın olması. Biz tecrübemizle, sabrımızla bu işi çözeceğiz” dedi.

HİZMET DÖNEMİ BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'da “Artık siyaset dönemi geride kalmıştır, hizmet dönemi başlamıştır. Şunu belirtelim ki, Tekirdağ ilk defa yeni bir yerel yönetim modeliyle tanışıyor. Yeni merkez ilçemiz Süleymanpaşa, Çorlu’dan ayrılan Ergene ve Çerkezköy’den ayrılan Kapaklı ilçemiz ile birlikte 11 adet ilçemiz oldu. Böylelikle hepimizin ortak ismi Tekirdağ olmuş oldu. Büyükşehir’in atanmış mülki amiri Vali, seçilmiş mülki amiri de Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş oluyor. Büyükşehir sınırları içinde 257 köy, 23 belde mahalle oldu. Büyükşehir 354 mahallesi olan bir yerleşim yeri haline geldi. Tekirdağ’da oturacağız ama Şarköy’ün güzel bir köyünde veyahut Çorlu’nun Şahbaz köyünde hizmet aksaması olduğunda hesabını bizden sorarlar” dedi.

HİZMETE BOĞACAĞIZ

Yılbaşından sonra Büyükşehir’in hizmetleri gelmeye başladığı zaman halkı hizmete boğacaklarını ve Tekirdağ’ın 11 ilçesini de şantiyeye çevireceklerini söyleyen Albayrak “Tekirdağ, büyükşehirle beraber vergilerden gelen paylarla birlikte 600 milyonluk bütçesiyle gelecek senelerde gerçekleşecek lojistik hizmetlerle birlikte, bazı şirketlerin de merkezlerini buraya taşımaya başladığı görüldükçe 1 milyarlık bütçeye ulaşacak. 5 yıl içerisinde Tekirdağ’a 2,5 - 3 milyarlık hizmet yatırımı yapılmış olacak” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10