Ninniler bu kez anneler için söylendi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin Sakatlar haftası kapsamında Çerkezköy Amfi Tiyatro'da bir program düzenlendi.

Çerkezköy 12.05.2014 16:17:00 0
Ninniler bu kez anneler için söylendi

NİNNİLERİN ÖNEMİ

Önceki gün saat 19.30’da başlayan programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Aslan, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Programı nine kostümü ile sunan Grup ninni kurucularından Nurhan Altıntaş yaptığı konuşmada ninnilerin miniklerin ve çocukların gelişimdeki önemine vurgu yaptı.

 

 

AKILLARI BİLGİYE AÇ

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel de Ninnilerin sıfır ile iki yaş arasındaki bebekler için yazıldığını ifade ederek “Bu yaştaki çocukların akılları bilgiye açtır. Bu yaştaki çocuklarımıza anne sevgisini ve Türkçe’yi çok iyi öğretmeliyiz” dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Aslan da programa katılan herkese teşekkür etti.

 

 

PLAKETLERİNİ ANNELERİNE VERDİLER

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin hazırlamış olduğu semah gösterisi de beğeni ile izlendi. Programın devamında ise anneler için sahneye Grup ninni çıktı. Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen, Cengiz Can Çil, Gülçin Çil, Efes Aslan, Çiğdem Akkurt, Nihal Başoral Ovalı, Ayşe Kekeş Özkan Sezer, Betül Akkurt, Hatun Akkoyun,  Hasan Erden, Aykan Akgüç, Taner Ateş, Ayhan Uğur, Hatice Çifti, Ferdi Gören, Hülya Dediğidoğru, Ahmet Saburlu, Mazlum Akçay’ın yer aldığı gruba Ahmet Gayretli ve Aynur Düzgünel tarafından sertifika verildi. Programda plaket alan Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen ve Cengiz Can Çil aldıkları plaketleri ise annelerine anneler günü hediyesi olarak hediye etti. 

 

 

ELLERİ ÖPÜLESİ ANNELER

Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli “Bu gün hem engelli kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olduğumuz bir gün hem de elleri öpülesi annelerimizin Anneler Günüdür. Sağlıklı çocuk dünyaya getirmek iyi bir şeydir ama bir de onların manevi annesi olan ebeleri vardır. Bu anlamlı günde aramızda Çerkezköy’ün en eski ebelerinden Şaziye Mürsel bulunuyor. Kendisi beş binden fazla çocuğumuzun dünyaya gelmesine vesile olmuştur. Kendisine yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Gayretli, Kent Konseyi tarafından hazırlanan plaketi Şaziye Mürsel’in elini öperek kendisine takdim etti.

HALK OYUNLARI DA GÖSTERİ SUNDU

Programın devamında ise ninni grubu “Dandini Dandini Dastana”, “Aktaş Diye Beledim”, “Koyun Gelir Kuzu ile”, “Arkadaşım Eşşek”, “Hoş geldin Dünyamıza”, “Annesi Onu çok severmiş”, “Adalardan çıktım yayan”, “Atem Tutem ben seni”, “ Eledim Eledim”, “E Bebeğime”, “Ninni Desem uyurmu ki”, “Kırmızı Gül Demet Demet” ninnilerini söyledikten sonra koro hayat bayram olsa şarkısı ile bütün herkese unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin finalinde ise Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Halk Oyunları ekibi de sahne alarak müthiş bir gösteri sundu.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10