Tekirdağ, işlenen tarım arazilerinde ilk sırada

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, önceki gün saat 10.00'da Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Mahalle Muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Tekirdağ 18.05.2014 13:18:00 0
Tekirdağ, işlenen tarım arazilerinde ilk sırada

TEKİRDAĞ İLK SIRADA

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak’ın da katıldığı toplantı Manisa’nın Soma ilçesinde Maden Ocağında çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden işçilerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak başlandı. Toplantıda konuşan Soyak, “Ülkemizde işlenen tarım arazilerinin ülke geneli yüzölçümüne oranı yüzde 60 gibi önemli bir değerle Tekirdağ, 1. sınıf tarım toprakları bakımından 1. sırada yer alırken, arazilerimizden aldığımız verim değerleri açısından da ülke genelinde önemli bir yer tutuyor” dedi.

120 DEKAR OLARAK BELİRLENDİ

Tekirdağ’ın geçen yıl yalnız tarımsal üretim sonucu kazanmış olduğu Gayri Safi Hasıla değerinin 2 milyar lira olduğunu söyleyen Soyak “Yapılan yeni kanun değişiklikleriyle işlenen topraklarımızın miras yoluyla bölünerek parçalanmasının önüne geçilmesi için ekonomik açıdan tarım yapılacak işletme büyüklüğü 120 dekar olarak belirlenmiştir. Çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın miras yoluyla topraklarının bölünmemesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.  İl Müdürlüğümüz tarafından bu yılki desteklemelerden yağlı tohumlar için olan destekleme miktarı 25-30 Mayıs 2014 tarihi itibariyle verilecek ve toplam miktar 74 milyon Lira olacaktır” dedi.

MUHTARLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürü Necmettin Köşkeroğlu da; Çiftçi Malları Koruma Kanunu (4081 Sayılı Kanun) ve Tekirdağ İlimizde Çiftçi Malları Koruma hakkında bilgiler verdi. Köşkeroğlu, 6360 Sayılı Büyükşehir yasası gereği köy muhtarlıklarının kalktığı ve mahallelere dönüştüğü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının tek bir merkez altında toplandığı ve bu sebeple geçmiş yıllarda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevlerini de üstlenen muhtarlarımızın bu gibi hizmetlerde bulunamayacağı ancak Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının yapacağı çalışmalarda işlerin daha sağlıklı ve hizmete yönelik yapılabilmesi için konu hakkında muhtarlıkların verecekleri desteğin önemini belirtti. Köşkeroğlu, Büyükşehir yasası gereği mahalle muhtarlıklarına dönüşen köylerdeki mevcut durumların ivedilikle Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına iletilmesi ve bütçenin ivedilikle hazırlanarak gerekli koordinasyonların sağlanıp sağlam temellere oturtulmuş sağlıklı bir hizmet ağı için gerekli olan bir alt yapının bir an önce kurulmasının önemi üzerinde durdu. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Toplantıya; İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Kantar, Süleymanpaşa İlçe Müdürü Ersan Bayraktar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman, Süleymanpaşa İlçesi Çiftçi Malları Koruma Başkanı İlhan Eriş, Çiftçi Malları Koruma Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Katip Üye Orhan Akbaş, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Azası Recai Özdemir ve Süleymanpaşa Merkez İlçesi Mahalle Muhtarları katıldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10