Pazar esnafına "işyeri belgesi" eğitimi

Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Can Memiş, Çerkezköy Halk Pazarında bulunan esnafa işyeri açma belgesi alma konusunda bilgiler verdi.

Çerkezköy 18.05.2014 16:11:00 0
Pazar esnafına

ODAYA KAYITLI OLMALARI GEREKİYOR

Dün saat 11.00’da Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nde düzenlenen programa Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Can Memiş ile pazarcılar katıldı. Pazarcılara işyeri açma belgesi alma konusunda bilgiler veren Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Can Memiş “Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanımız Cevdet Aydemir esnafın işyeri belgesi alma konusunda sıkıntıları olduğunu söyledi. Pazarcı arkadaşlar pazarlama ve perakende meslek dalında işyeri belgelerinin olması gerekiyor. İcra ettikleri şeylerle belgelerinin bulunması gerekiyor. Bunun içinde Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıt olması gerekiyor” dedi.

 

 

DENETİMLER ARTTI

İşyeri açmak için işyeri yada ustalık belgesinin olması gerektiğini kaydeden Memiş “İşyeri belgesi almak için Belediye ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasına gidiyorsunuz. Bu yıldan itibaren denetimler çok olmaya başladı.  Giyim ve aksesuar işi yapabilmek için o iş kolunda 9 yıl sigorta primi yatırdığınızı belgelendirmeniz gerekiyor. İlk okul mezunu olan arkadaşlar  dokuz yıllık hizmet belgesi olduğu zaman bize müracaat ediyorlar ve bizlerde belgelerini topluyoruz. Değerlendirme yaptıktan sonra da sınavla iş belgesi veriyoruz. Lise mezunları için bu rakam yedi yıldır” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10