Ticari ilişkiler geliştirilecek

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ticari ilişkileri geliştirmek ve projeler üretmek için görüşmeler yapmak üzere Bulgaristan'a çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Bölgede Gündem 21.05.2014 19:21:00 0
Ticari ilişkiler geliştirilecek

“TİCARETİMİZİ GELİŞTİREBİLİRİZ”

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Meclis Başkan Yardımcıları Çetin Kürkçü, Cahit Elmas,Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özalp, Ali Taşdemir, Faruk Demir, Meclis Üyeleri Yener İşbilir Aydoğan Akıncı, Kadir Çakay, Seyit Ahmet Bulut ve Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan'dan oluşan ETSO heyetinin ilk durağı Dobrich Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Dobrich şehrinin ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler veren Dobrich Ticaret Odası Başkanı Rossenov, "Dobrich bölgesi tarım ve tarım ürünleri üretimi bakımından Bulgaristan'ın en gelişmiş bölgesidir. Birlikte projeler yürüterek, iş adamlarımızı karşılıklı görüşmelerini sağlayarak ticaretimizi geliştirebiliriz" diye konuştu. Belediye Başkanı Yardımcısı Petkova ise Dobric şehrinin Karadeniz bölgesinde olduğunu ve doğallığını koruduğunu söyleyerek tarım ve turizm alanlarında yatırımlar yapılabileceğini belirtti.

“BAKIM VE ONARIMINI İLİMİZDE YAPABİLİRSİNİZ”

Zıpkınkurt da Edirne ve Dobrich şehirlerinin tarım alanında benzerlikleri ifade ederek "Bölgemizde tarım aletleri üreten ve satan firmalar var. Türkiye'deki fiyatlar Avrupa'ya göre yüzde 40 daha uygun. Bu firmalarımızın Bulgaristan'daki firmalarla işbirliği yapmalarını sağlarsak, bizim üreticilerimiz de Bulgaristan'daki firmalar da kazanır" dedi. Komşu ülke araçları ile tarım alet ve makinalarının tamir ve bakımını Edirne'de yaptırabilmelerine olanak sağlayan protokolün Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalandığını söyleyerek konu ile ilgili açıklama yapan Zıpkınkurt: "İmzalanan protokolle komşu ülkelerimiz Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen araç ve tarım aletlerinin tamiri ilimizde uygun fiyatla yapılmaya başlandı. Bir tarım şehri olan ilinizdeki tarım aletlerinin bakım ve onarımını ilimizde yaptırabilirsiniz" dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10