Akın: İşadamları için bir fırsat

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK)/Türk-Kanada İş Konseyi ve CTBC tarafından 4 Haziran'da Montreal´de 11.Yıllık Ortak Konferans düzenlenecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Ticaret ve Sana

Çerkezköy 21.05.2014 19:23:00 0
Akın: İşadamları için bir fırsat

ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ

ÇTSO’dan yapılan açıklamada bu toplantıya Türk işadamlarının da katılımının beklendiği ve ÇTSO üyelerinden bu toplantıya katılmak isteyenlerin form doldurduğu belirtildi. Açıklamada Türkiye-Kanada ekonomik ilişkilerinde 2013-2014 döneminde önemli gelişmelerin de kaydedildiği belirtilerek “Kanada, Türkiye’yi bölgedeki stratejik partneri ilan ederek Kanada hükümeti olarak özel sektörüne yol gösterici olmaktadır. Ayrıca Kanada-Türkiye ekonomik ilişkilerinde öncelikli konularda tavsiye kararları içeren bir rapor ilgili Kanada Senatosu komitesi tarafından yayınlanmıştır. Türkiye-Kanada Stratejik Ekonomik İşbirliği mekanizmasının kurulması ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine başlanması 2014 yılı iki ülke hükümetlerinin takvimlerinde yer alan hedeflerdir” dedi.

BİZİM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Türk-Kanada İş Konseyi toplantısının, bir sanayi bölgesi olan Çerkezköy için de çok önemli olduğunu belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Bu nedenle bu toplantıya özellikle sanayicilerimizin katılmasını istiyoruz. Kanada ile ticari ilişkilerimizi üst seviyelere çıkartma anlamında da bizim için önemli bir toplantı niteliği taşıyan Türk-Kanada Stratejik Ekonomik İşbirliği mekanizmasının kurulması ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin gerçekleşecek olması nedeniyle bizim için aynı zamanda ayrıcalıklı bir fırsattır” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10