Çiftçi borçları ertelenecek

Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıtlı Çiftçilerimizin Bakanlar Kurulu Kararları İle Düşük Faizli Borçlarının Ertelenmesi Yapılacak.

23.05.2014 15:41:00 0
Çiftçi borçları ertelenecek

BAKANLAR KURULU KARARI İLE ERTELENECEK

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “13 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre,23/08/2013 tarihinden 31/12/2014 tarihinde kadar Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine ve Bakanlık Diğer Kayıt Sistemlerine göre kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, 24/04/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (diğer kamu kurum ve kuruluşları hariç) T. C. Ziraat Bankası A. Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi yapılacak” denildi.

MÜRACAATLAR İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE YAPILACAK

Gerçek ve tüzel kişilerden ekilişlerinden, ürünlerinden, hayvan varlıklarından, tesislerinden veya seralarından en az yüzde 30 oranında zarar görmüş ve bu durumları İl/İlçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerektiğini ifade eden yetkililer “Hasar Tespit Komisyonu kararından itibaren 1 ay içerisinde Kararname kapsamında borç ertelemesi isteyen çiftçilerin kredi kuruluşlarına da dilekçe ile müracaat etmesi sağlanacaktır. Hasar Tespit Komisyonları; 31/12/2014 tarihine kadar meydana gelebilecek olan afetler ile ilgili çalışmalarda devamlı görev yapacaklardır. Borç ertelemesi için üreticilerimizin İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10