Deprem Trakya'yı da salladı

Gökçeada'nın batısında Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem tüm Trakya'da olduğu gibi Çerkezköy'de de hissedildi.

Çerkezköy 24.05.2014 14:23:00 0
Deprem Trakya

ÇERKEZKÖY’DE DE HİSSEDİLDİ

Vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, panik olan çalışanlar da işyerlerini boşaltarak kendilerini dışarı attı. Yaklaşık 25 saniye süren depremde, özellikte yüksek katlı binaların bulunduğu Tepe Emlak Konutları’nda ise vatandaşlar daha büyük panik yaşadı. Binaları kısa sürede boşaltan ve panik olan vatandaşları Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sakinleştirdi. Depremde Çerkezköy’de yıkılan bina olmazken, panik olan bazı vatandaşlar da Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Deprem nedeniyle kısa süreli paniğin ardından bir süre sonra Çerkezköy’de hayat normale döndü.

 

 

'EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ BOŞALTIN' ANONSU  

Depremin ardından Çorlu’da emniyetin boşaltılması alarmı verildi. Çorlu’da vatandaşlar sokağa dökülürken, polis telsizinden Emniyet Müdürlüğünün içinin boşaltılması anonsu yapıldı. Anonsun ardından emniyet binası kısa sürede boşaltıldı. Deprem anında dershanede bulunan öğrenciler de büyük panik yaşarken, öğrenciler dershaneden kısa sürede tahliye edildi. İlçede bulunan bir AVM'deki vatandaşların korku dolu anları da kameralara yansıdı. Öte yandan Çorlu ilçesinde ölen, yaralanan ve hasarlı bina olmadığı kaydedildi.

 

 

MURATLI’DA DA VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Deprem Muratlı’da da şiddetli hissedildi. Deprem ilçede korkuya neden oldu. Muratlı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise panik halindeki vatandaşları sakinleştirdi. Depremin ardından hastaneye intikal eden olumsuz bir vaka olmadığı öğrenildi.

 

 

RİSKLİ BİNALAR BOŞALTILDI

Deprem nedeniyle Süleymanpaşa’da da vatandaşlar sokaklara dökülürken, depremden korkan küçük bir çocuk hıçkırıklara boğuldu. Depremde telaş yapan çok sayıda vatandaş baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılırken, binalarda hasar meydana geldi. Tekirdağ'da istirahatta olan polis memurları da olası bir felakete karşı göreve çağrılırken, riskli binalar polis ekipleri tarafından boşaltıldı.

 

 

MİNARE ŞEREFESİ YIKILDI

Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camii’nin deprem nedeniyle minare şerefelerinden bir tanesi yıkılırken, diğerinde çatlaklar meydana geldi. Tedbir amaçlı ibadete kapatılan camide güvenlik önlemleri alındı. Selimiye Camii İmam Hatibi Fevzi Şen caminin kısa süreliğine tedbir amaçlı ibadete kapatıldığını ifade ederek “Meydana gelen depremde emniyet ekiplerimiz tedbir amaçlı camimizi ibadete kapandı. Uzmanların hasar tespiti tespit etmesinden sonra müftülüğümüz tarafından camimizin akıbeti belli olacak” dedi.

 

 

DEPREMDE 25 KİŞİ YARALANDI

Deprem Malkara’da da hissedildi. Can kaybının yaşanmadığı depremde, 25 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Deprem sırasında ilçe merkezinde bulunan Hacı Leman Camii'nin minaresi yıkıldı ve ilçedeki bazı ev, iş yeri ve otomobillerde evlerin çatılardan düşen bacalardan dolayı maddi hasar meydana geldi. Depremden etkilenen bazı iş yeri ve evlerin duvarları çatladı.  Öte yandan, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen yaralılardan 8'inin Malkara Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelerinin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

 

 

CAN KAYBI YAŞANMADI

Tekirdağ Valiliği de depremin ardından açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada “24 Mayıs Cumartesi günü saat 12.25’te Merkez üssü Ege Denizi (Çanakkale-Gökçeada ilçesinin 40 km. batısı 25 km. derinliği) olan 6.5 büyüklüğünde ve 40 saniye süren bir deprem meydana gelmiştir. İlimizde de şiddetli bir şekilde hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yoktur. Ancak deprem anında balkon ve camdan atlamaya bağlı az sayıda hafif yaralanmalar meydana gelmiştir. AFAD, Emniyet 112 ve Jandarma ekiplerinden alınan bilgilere göre; Merkez Süleymanpaşa, Malkara ve Şarköy ilçelerimizde bazı dayanıksız binalarda sıva çatlağı şeklinde hasar meydana geldiği ve bazı eski metruk evlerin çatılarının yıkıldığı ifade edilmiştir” denildi.

 

 

BAŞINA TUĞLA DÜŞEN KADIN YARALANDI

Edirne'de de deprem sırasında başına tuğla düşen bir kadın yaralandı. Bir evin çatısından düşen tuğla, 60 yaşındaki Ayşe Alkan isimli kadının başından yaralanmasına neden oldu. Ayrıca eski bir evin bacası park halindeki 22 EZ 043 plakalı otomobilin üzerine düşmesi sonucu aracın ön camı kırıldı. Edirneli vatandaşlar deprem paniği ile iş yerlerini ve evlerini terk ederek sokaklara döküldü. Yakınlarını aramak isteyen vatandaşlar, telefonlara sarılarak, ailesini ve yakın akrabalarını aradı. Operatörler depremin ilk anında devre dışı kaldı. Daha sonra operatörler, çalışmaya başlasa da zaman zaman aşırı yoğunluktan kitlendi.  Edirne merkezde ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralanırken, can kaybı meydana gelmedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10