Kurt'un öldürülmesini oturma eylemiyle protesto ettiler

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenini beklerken polisin sıktığı kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt için Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Çerkezköy Pir

Çerkezköy 24.05.2014 15:11:00 0
Kurt

UZUN SÜRE YARDIMA MUHTAÇ BIRAKILDI

Önceki gün saat 19.00’da Belediye meydanında gerçekleşen eyleme CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, HDP, TKP ve Eğitim Sen üyeleri katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Üyesi Gürkan Taş “İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Cemevinde cenaze sırasında dışarıda meydana gelen olaylardan dolayı AK Parti güdümlü polis tarafından hedef gözeterek Uğur Kurt ağır bir şekilde yaralanmıştır. Olay yerinde Uğur Kurt’a yardım etmek isteyen Cemevinde bulunanlara biber gazıyla saldırılar devam etmiştir. Uğur Kurt uzun süre yardıma muhtaç bırakılmış ve ciddi kan kaybı yaşamıştır. Yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır ve hakka yürümüştür” dedi.

 

 

“DEVLETİN AYRIMCI TAVRININ BİR ÖRNEĞİDİR”

Aleviler olarak bu olayları bin 600 yıldır yaşadıklarını kaydeden Taş “Egemenler tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. Yüzyıllardır süren bu inkar, imha, asimilasyon, katliam mirasına ısrarla sahip çıkan AK Parti hükümeti ve onun güdümünde bulunun polis saldırıya şiddete can almaya devam ediyor. Dün evlerimizi işaretleyenler bizleri göçe zorlayanlar son bir yılda dokuz canımızı çeşitli yollarla katletmişlerdir. Yıllardır polis havaya ateş açıyor bahanesi ile Kürtleri, Ermenileri, Alevileri, devrimcileri ve yurtseverleri katlediyor. Soma’da 301 canımızın madende gerçekleşen katliamda, 11 canımızın hakka yürüdüğü Elmalı köyüne devlet erkanından kimsenin uğramaması yüzyıllardır süre gelen devletin ayrımcı tavrının bir basit örneğidir” diye konuştu.

 

 

OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Taş “İçinde bulunduğumuz bu yoğun siyasi ortamdan da yararlanarak ülkemizde Alevi-Sünni çatışması yaratılmak istendiğinin farkındayız. Kendi ülkemizin bize mezar olmaya başladığını ve bu kadar saldırıya karşı direnmeye ve bu zulme boyun eğmeyeceğimizi Alevi öğretisinin ışığında mücadele edeceğimizi tekrarlamak istiyoruz. Pirimizin dediği gibi “bir olalım, iri olalım, diri olalım” şiarıyla biz Aleviler olarak örgütlenmeye devam edeceğiz. İnanç merkezimize ve canımıza yapılan bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Cemevine yapılan bu müdahalenin inancımıza ve öğretimize yapıldığını bildirir ve bu saldırının faillerin bulunmasının ve hesap sorulması hususunda takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.  Basın açıklamasının ardından grup 10 dakika belediye meydanında sessiz oturma eylemi yaptı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10