Anaokulu'ndan "Her şey çocuklar için" etkinliği

Fevzipaşa İlkokulu bünyesinde eğitim öğretim veren Anaokulu öğrencileri tarafından 'Her şey Çocuklar İçin' adlı eğlence programı düzenlendi.

Çerkezköy 26.05.2014 10:15:00 0
Anaokulu

ZEKA GELİŞİMİ 7 YAŞINA KADAR TAMAMLANIR

Önceki gün saat 11.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan Okul Müdürü Musa Dinç Fevzipaşa İlkokulu bünyesindeki Anaokulu’nun yılsonu etkinliklerine katılımlarından dolayı tüm velilere teşekkür etti. Okul öncesi eğitiminin önemine de dikkat çeken Dinç “Çocuklarda zeka gelişiminin yüzde 70’i 7 yaşına kadar tamamlanır. Çocuklarımızda öğrenme becerisi de bu yaşlarda gelişir. Bu kapsamda çocuğun grup içine katılması, sağlıklı ilişkiler kurması, kültürel değerlerine sahip çıkması gibi olgular da bu yaş aralığında gelişir. Bu dönemdeki sapma ve olumsuzluklar çocuğun bütün yaşamını olumsuz etkiler” dedi.

 

 

İNSAN DAVRANIŞLARINI TANIMAYA BAŞLAR

Farklı kültür ortamlarından gelen çocukların, ortak bir yetişme ortamına okul öncesi eğitim kurumlarında ulaştığını ifade eden Dinç “Çocuk, bu kurumlarda kendine güven duygusunu geliştirir. Çocukların dilini kullanma yetenekleri de 7 yaşına kadar gelişir. Çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarında insan davranışlarını tanımaya başlar” dedi.

 

 

SOSYAL BİRER İNSAN OLURLAR

3 yaşına kadar bir çocuğun beyninin, bir yetişkininkine oranla 2,5 kat daha fazla çalışır. 6 yaşına kadar ise bir profösörün beyninden 2 kat daha hızlı olduğunu dile getiren Okul Müdürü Musa Dinç “Okul öncesi eğitim alan çocuklar 15 yaşında yetenek sınavlarında yüzde 90-100 arası başarı sağlar. Yetişkin olduklarında ise daha sağlıklı iletişim kuran sosyal birer insan olurlar” diye konuştu.

 

 

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Orkide Anasınıfı öğrencilerinin “Atam” adlı gösterisinin ardından Menekşe Anasınıfı öğrencileri “Orf” gösterisini sundu. Orkide Anasınıfı öğrencilerinin “Farecikleré rondonunun ardından Menekşe Anasınıfı öğrencileri tarafından “Vak Vak” dansı ile sahneye çıktı. Program, Papatya Anasınıfı öğrencilerinin dans gösterisi, Gül Anasınıfı öğrencilerinin “Vild Dansı”Papatya Anasınıfı öğrencilerinin “Aşk Aşk” dansı, Menekşe Anasınıfı öğrencilerinin “Bayrak” gösterisi ile devam etti. Veliler tarafından ilgiyle izlenen programda program, tüm anasınıfları öğrencilerinin birlikte hazırladıkları “Biz Hep Böyleyiz” adlı dans gösterisi sona ererken, minikler gösterileri ile beğeni topladı.

Haber / Cem BÜLBÜL 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10