Bulgaristan'ın Trakia Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladılar

Namık Kemal Üniversitesi Bulgaristan'ın Stara Zagora Trakia Üniversitesi arasında bilimsel ve araştırma faaliyetleri ile ilgili akademik ve eğitim alanlarında işbirliğini ilerletmek amacıyla gerçekleştirile

Tekirdağ 27.05.2014 16:19:00 0
Bulgaristan

GELİŞİME KATKIDA BULUNACAK

Ziyarette Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Trakia Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İvan Vashin, Üniversitemiz Fakültelerinin Dekanları da yer aldı.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. İvan Stankov, üniversitede meydana gelen gelişmeleri yakında takip ettiğini belirterek, kısa zamanda büyük ilerleme kaydetmesinden dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’i tebrik etti. Stankov Üniversite ile imzalayacağı işbirliği anlaşmasının iki üniversitenin gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

ÜNİVERSİTEYİ GEZDİRDİ

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise Stara Zagora Trakia Üniversitesi’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, planlanan projelerden bahsetti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, bilimsel ve araştırma faaliyetleri ile ilgili akademik ve eğitim alanlarını kapsayan anlaşmaya imza atarak;iki üniversite için hayırlı olmasını dileklerinde bulundu. Anlaşmanın kapsamında bahseden Rektör Prof. Dr. Şimşek, işbirliği protokolünün araştırma, dersler, sempozyumlar v.b. faaliyetler ve araştırmacı değişimi, ortak yarar sağlayan akademik programlar ve derslerin oluşturulması, materyal ve bilgi değişimi, lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi konularını içerdiğini aktardı. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek eşliğinde Trakia Üniversitesi Stara Zagora heyetine Üniversitenin birimleri ve laboratuarları gezdirildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10