İşlek, Güreşlerin tarihini açıkladı

Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, "İki yıldır Çerkezköy Yağlı Pehlivan Güreşleri 24 Ağustos'ta yapılacak" dedi.

Çerkezköy 28.05.2014 16:21:00 0
İşlek, Güreşlerin tarihini açıkladı

2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN BAŞLIYOR

Bazı nedenlerden dolayı güreşlere 2 yıl ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren İşlek, “Güreşlere 24 Ağustos  yada 7 Eylül ’de yeniden start vereceğiz” dedi. Güreşlerle ilgili geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüğünü ifade eden İşlek “Kendisi olumlu karşıladı ve gereken desteği vereceğini söyledi” dedi. Güreşlerin tarihini 24 Ağustos olarak planladıklarını belirten İşlek, “Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri eğer ikinci tura kalırsa güreşleri eylül ayının ilk haftası yapacağız” diye konuştu.

 

 

GÜREŞ ALANINDA İNCELEME YAPACAĞIZ

31 Mayıs Cumartesi günü belediye başkanı Vahap Akay ile bir araya gelerek konuyu hem netleştireceklerini hem de mevcut güreş sahasında nelerin yapılması gerektiği konusunu yerinde inceleme yapacaklarını dile getiren Mesut İşlek “Daha önce ön görüşme şeklinde yaptığımız görüşme cumartesi günü netlik kazanacak” dedi.

FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK

İşlek, bu yıl gerçekleşecek güreşlerin önceki yıllara göre daha görkemli şekilde yapılacağını ifade ederek “Çerkezköy Yağlı Güreşleri Trakya bölgesinin Kırkpınar güreşlerinden sonra en önemli güreşleri ünvanını elinde bulunduruyor. Bu nedenle özellikle bu yıl yapacağımız güreş organizasyonu önceki yıllara göre dada bir görkemli şekilde ve bir festival havasında geçecek. Kırkpınar’ın en önemli bir ayağı  olan Çerkezköy güreşlerine çok sayıda ünlü pehlivan katılacak” şeklinde konuştu.

11 KATEGORİDE YAPILACAK

Bu yıl yapılacak olan Çerkezköy güreşlerine önceki yıllara göre daha çok ünlü pehlivanın katılacağını ifade eden Mesut İşlek “Çerkezköy güreşlerine bu yıl Recep Kara, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil, Şükrü Kuzu, Ramazan Bircan, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Ahmet Yavuz, Ali Gökçen, Erken Ertan, Şaban Yılmaz, Murat Gençtürk, Güngör Ekin, Enver Erişti, Mukerrem Kıyı, Ekrem Yavuz katılacak” dedi.  İşlek “Güreşler 11 kategoride yapılacak. Güreşlerde iyi güreş tutmayan yada güreş sırasında seyirciyi ve hakem heyetini yanıltan pehlivanlar anında diskalifiye edilecek” dedi.

ZİYARETTEN MEMNUNİYET DUYDUM

Önceki gün Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara’nın kendisini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu da belirten Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek “Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara önceki gün beni işyerimde ziyaret etti. Ziyareti tamamen hal hatır sormak içindi. Ben 18 yıldır sürdürdüğüm güreş ağalığım da gerek ilçemizdeki gerekse tüm Marmara bölgesindeki güreş organizasyonlarına aralıksız olarak katıldım ve katılmaya da devam ediyorum. Bu güne kadar Türkiye’nin dört bir yanından organizasyonlara katılan tüm güreşçilerimizle çok iyi diyalogumuz oldu” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10