Baysan projeleri yerinde inceledi

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ile birlikte yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

Çorlu 29.05.2014 10:37:00 0
Baysan projeleri yerinde inceledi

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDILAR

Tamamlanma aşamasında olan Sabit Kapalı Pazaryeri, Santral Kavşağı Yeraltı Otoparkı ile temel çalışması başlatılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulunan Başkan Baysan, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü teknik personeli ve yüklenici firmanın yetkililerinden bilgi aldı.

KAPALI PAZARYERİ İNŞA ETTİK

Perşembe pazarı olarak bilinen alanda daha önce yaptıkları örtü sistemi kullanım ömrünü doldurduğu için yeni ve modern bir sabit kapalı pazaryeri inşa ettiklerini ifade eden Baysan “Çağımızın şartlarına uygun olarak inşa edilen bu sabit kapalı pazar yeri her gün açık olacağı için halkımız istediği zaman pazara giderek ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Pazar esnafı ise çadır ve tezgah kurma zahmetinden kurtulacak, bölge trafiği rahatlayacaktır. Ayrıca tamamlanma aşamasında olan 3 katlı Yer altı, otoparkı da şehir merkezindeki otopark ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayacaktır. Yine Çorlumuzda ihtiyaç duyulan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaat çalışmalarını da başlattık” dedi.

SABİT KAPALI PAZARYERİ

1 milyon 798 bin ihale bedelli proje kapsamında inşa edilen 6.192 metrekare kullanım alanına sahip 660 adet tezgâh kapasiteli sabit kapalı pazaryerinde, 51 araçlık otoparkı, bay-bayan tuvaletleri ile zabıta bürosu bulunuyor. Halka daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla kurulan sabit kapalı pazar yerinin hizmete sunulmasıyla, mevcut pazar yerlerinde yaşanan trafik yoğunluğu ve çöp birikmesi gibi sorunların çözülmesi hedefleniyor.

YERALTI KATLI OTOPARKI PROJESİ

3 milyon 564 bin TL ihale bedelli proje kapsamında 1.912 metrekare taban alanı üzerinde toplamda 5.831 metrekare alana sahip 3 katlı ve 151 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapıldı. Tamamlanma aşamasında olan yeraltı otoparkında gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hizmete sunulacak.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU PROJESİ

2.236 metrekarelik oturma planı üzerine kurulacak tesis bünyesinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, masaj salonu, oyun salonları, cafeteriya, engelli wc, soyunma odaları, hakem odası ve basın odası bulunacak.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10