"İlçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Tekirdağ'da yapılan Halk Oyunları Valilik kupası yarışmalarında düzenlemeli büyükler ve düzenlemesiz gençler kategorisinde il birinciliğini kazanan Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları KulÃ?

30.05.2014 15:36:00 0

İLK ZİYARET KAYMAKAM KUBİLAY’A OLDU

Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları Kulübü elde ettikleri başarının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı makamında ziyaret ederek elde edilen başarı hakkında bilgi verdiler. Düzenlenen ziyarette Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal'ın yanı sıra, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Necmi Akman, eğitmenler Serhat Ayaz, Burhan Öztürk, Aytaç Gölük ve öğrenciler katıldı.

 

 

TEK TEK TEBRİK ETTİ

Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları Kulübü ekibini başarısından dolayı tek tek tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, elde edilen başarı hakkında okul müdürü Murat Güldez'den bilgi aldı. Güldez yaptığı açıklamada, "Aralık ayında Endüstri Meslek Lisesi spor kulübünü kurduk. Halk eğitim bünyesinde de bir ekip kurduk ve bu ekiple çalışmalara başladık. Mart ayında Tekirdağ'da il yarışmaları yapıldı. Zeybek ekibimiz büyükler kategorisinde kendi alanının düzenlemeli dalda Tekirdağ birincisi oldu. Bir zeybek bir de Trakya oyunu oynayan ekibimiz var. Trakya ekibimizde kulübümüz bünyesinde birinci oldular" dedi.

 

 

“GURUR KAYNAĞI OLDULAR”

Halk oyunları Trakya ekibinin Tekirdağ'ı bölge yarışmalarında temsil etme hakkı kazandıklarını sözlerine ekleyen Güldez, " Daha sonra ise 9-11 Mayıs ayında Bodrum'da zeybek ekibiyle yarışmaya gittik. Bölge yarışmalarına o yörenin ekipleri geliyor ama biz buradan oraya giderek yarışmalara katıldık. Oradaki ekiplerin hepsi civar ekipleriydi ve hepsi bize geldiğimiz için teşekkür ettiler. En büyük gurur kaynağımız endüstri Meslek Lisesi okulu olarak yarışmaktan mutluluk duyduk. Rakiplerimizin hepsi Ankara büyükşehir belediyesi, İstanbul büyükşehir belediyesi Beşiktaş ekibi ve özel üniversiteler vardı. Yani çok büyük kapsamlı bu işe bakan profesyonel ekiplerle yarışmaya gittik. 7 kişilik yarışma oyunu dalında dördüncü olduk ve ilk senimizde bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu" diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

Güldez " Gerçekten aarkadaşlarımız özveri ile çalıştılar. 25 Mayısta ise Tekirdağ'da halk oyunları Trakya bölge yarışması yapıldı. Düzenlemesiz gençler kategorisinde ekibimiz 3 grup arasından 1.olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Finaller İstanbul'da olacak ve ekibimiz hem bizi hem de Tekirdağ'ı en iyi şekilde temsil edecek" dedi.

KULUBÜ TEBRİK ETTİ

Elde edilen olağanüstü başarıdan dolayı hem öğrencileri hem de ekibi tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "ilçemizin adının duyurulması bakımından son derece önemli bir dereceler. Bunları çok önemsiyoruz ve büyük bir gurur duyduk. Aynı zamanda başarıya endeksli bir konu değil, sizlerin bu faaliyetiniz karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan kaynaşmayı artıran bizim arzu ettiğimiz sosyal bir kültürel etkinliktir. Öğrencilerimizin, gençlerimizin kültürle sanatla sporla iç içe olmalarını başarıyı destekleyende bir faktör" ifadelerini kullandı. Düzenlenen etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Kaymakam Kubilay, "sizleri hayata hazırlayan bizim gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya sağlayan bir etkinlik. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Okullarımızın bu şekilde bizleri ve ilçemizi memnun edecek başarılara imza atması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu başarı ekip işi ve kolay elde edilebilecek bir başarı değil. Başta öğrenci arkadaşlarımız olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyoruz" dedi.

“İL BİRİNCİLİKLERİ KAZANDIK”

Kaymakam Metin Kubilay’ın yanından ayrılan Halit Narin Endüstiri Meslek Lisesi Halk Oyunları Kulübü daha sonra ise saat 11.30’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Halit Narin Endüstiri Meslek Lisesi Halk Oyunları Kulübü eğitmeni Burhan Öztürk konuşma gerçekleştirdi.  Kulüp olarak güzel başarılar elde ettiklerini kaydeden Öztürk “ Gerçekten Çerkezköy ve gençlik adına çok iyi başarılar elde ettik. Bugün temsilen öğrencilerimiz ile birlikte geldik. Tekirdağ yöresi ve zeybek ekibimiz var. Kasım ayında kulüp bünyesinde faaliyetlerimizi sürdürmeye karar verdik. Amacımız ise mezun olan öğrenciyi dışarıda bırakmamaktı. Kulüp çatısı altında da yarışmalara girdik. Kulübümüz Tekirdağ’da kendi alanlarında hep il birincisi oldu. Grup aşamasında da Zeybek ekibimiz Bodrum’da dördüncü oldu. Bu başarılar diğer yıllar için bir şevk oldu. Ekibimiz İstanbul ‘da Türkiye finallerine katılacak. Gençler kategorisinde ilimizi, ilçemizi temsil edecek” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bosna Hersek’in Tirebeje şehrinde yapılan halk oyunları festivaline katıldıklarını kaydeden Öztürk “ Bizlere destek veren Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Orada bizlere çok farklı boyutlarda ilgi gösterildi. Yunan ekibinin bizlere karşı ilgisi bizleri çok şaşırttı. Biz bu desteğin bundan sonrada devam edeceğini biliyoruz. Şuana kadar gençlerin yaşattığı güzellik ortadadır. Onlardan daha büyük başarılar bekliyoruz,” dedi.

“KISITLI İMKANLARLA BAŞARI ELDE ETTİK”

Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ve Halk Oyunları Kulübü Başkanı Murat Güldes de konuşma gerçekleştirdi. Ellerinden geldiğince okula destekte olmaya çalıştıklarını kaydeden Güldes “ Bunlar sadece eğitimle olmuyor. Eğitim dışında da sosyal ve kültürel faaliyetlerine okulların katılması gerekiyor. Gelenek ve görenekleri temsil eden folklorda faaliyetlerimiz içinde yer alıyor. Öğrencilerimiz büyük fedakarlık yapıp akşamları bile ders çalıştılar. Bunun sonucunda böyle başarı geldi. Bu konuda mutluyuz. Yeni oluşumda ilk kez katıldık. Belediyelerimizin yerel yönetimlerin bu tür sportif faaliyetlere destekleri önemlidir.  Destek oldukça başarı artıyor. Bu yıl ki başarı hem belediyenin desteği hem de artı özverisi ile ortaya çıkmıştır. Bunun devamının  olmasını istiyoruz. Şuana kadar biz destek aldık. Bundan sonra da Belediyenin kültür birimi ile çalışmak istiyoruz.Çerkezköy’de ki gençleri bu tür faaliyetler içinde tutmak istiyoruz. Kısıtlı imkanlarla bu başarıyı elde ettik” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Bu başarının emek ortaya konmadan kazanılmayacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Arkadaşlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Kısıtlı imkanlarla başarı elde etmeniz bizleri çok mutlu etti. Buna rağmen Çerkezköy’de ki kültürü yaşatmak, balkanlarda aktarmak adına güzel bir şey çıkardınız. Sizleri kutluyorum. Belediye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık.  Bundan sonraki süreçte de Çerkezköy’de kültür faaliyetlerini ortaya koyabilecekleri imkanlar dahilinde katkıda bulunacağız. Kültür ve sosyal işler birimini yeni oluşturduk. Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü ile birlikte bütün organizasyonları daha planlı ve programlı kapsamlı yapacağız” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10