Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modellemesi anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modellemesi Konferansı düzenlendi.

Tekirdağ 1.06.2014 11:43:00 0
Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modellemesi anlatıldı

KARARLILIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in de katıldığı konferansa Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatörü Prof.Dr. Fatih Konukçu, Burgaz Turizm Derneği Başkanı Sonya İnilova, Burgas Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Asen Zlatarov, Gürcistan Citivas Mamuka Ovilavo, Turmepa Genel Müdür Yrd. Mine Göknar, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu konuşmasında, “Bu projeye elimizden geldiğince destek veriyoruz, projenin yürütülmesi konusunda Türkiye ayağını büyük çoğunlukla Namık Kemal Üniversitesi oluşturuyor. Eğitim, yazılım, araştırma bakımından üniversite hem bölgedeki iş sahasında hem de bürokrasideki ilişkilerde çalışmalarını ortaya koymaktadır. Belediye olarak çalışmaları yürütmekteki kararlığımızı sürdüreceğiz. Tüm çalışmaların bölgemizdeki diğer ülkelere de faydalı olmasını diliyorum.” dedi.

BÜTÇE OLARAK DA CİDDİ DESTEK VERİYOR

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de “Üniversitemiz, projenin araştırılması, oluşturulması konusunda, bütçe olarak da ciddi destek vermektedir. İlk ikisi Bulgaristan’da yapılan toplantının şimdi Üniversitemizde yapılıyor olması övünç vericidir. Bu projenin gerçekleştirilmesi, sürdürülebilir olması için hepimize büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve diğer kurumlar için de faydalı olacağını düşündüğüm projede emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ÖNCELİK VE ÖNLEMLERİNDEN BAHSETTİ

Protokol konuşmalarının ardından NKÜ Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu projenin amaçlarından kapsamından, öncelik ve önlemlerinden bahsederek; “Karadeniz Havzası Ortak Operasyonel Programı, Avrupa Birliği’nin Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (ENPI) ile Katılım Öncesi Mali Yardım(IPA) kapsamında bir programdır. Karadeniz Havzası’ndaki bölgelerin daha güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomik ve sosyal kalkınma gerçekleştirmelerine katkıda bulunmak amacı gütmektedir. Ortak araştırmanın amacı, Karadeniz deltalarında/havzalarında sürdürülebilir arazi kullanımının sağlanmasına yönelik, yönetim araçlarının oluşturulması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasıdır. Hedef deltalarda arazi kullanım modeli oluşturmak, Karadeniz havzasında bilim insanları, arazi kullananlar ve karar verici merciler arasında işbirliği imkanları ve ağları kurmak, hedef deltalarda arazi yönetimi ile ilgili iletişim ve işbirliği fırsatları yaratmak gibi özel amaçlar gütmektedir. Projenin nihai faydalanıcıları yerel STK’ların temsilcileri ve üyeleri, yerel yönetim ve idarelerin temsilci ve görevlileridir” dedi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10