UMEM 10 beceri Projesi yenilendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ve 2011-2013 yılları arasÄ

Çerkezköy 2.06.2014 17:38:00 0
UMEM 10 beceri Projesi yenilendi

İŞ VE MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇABİLECEK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin önemine dikkat çekti. Yenilenen protokolle ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy’de de meslek liseleri, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabileceğini söyleyen Kozuva, böylelikle başta üyeleri olmak üzere firmaların talep ettiği alanlarda iş ve meslek edindirme kursları açabileceğini belirtti.

PROJENİN AVANTAJLARINDAN YARARLANABİLECEK

Projede birtakım değişikliğe gidilerek Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecek. Yeni protokolle ayrıca tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri 10 projesinden eleman temin edebilecek. Getirilen bu yenilikle Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da projenin avantajlarından yararlanabilecek. İsteyen firmalar da İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecek. Tüm bu avantajlar için üye oldukları oda/borsaya başvurmaları gerekiyor.

TÜM İLLERDE GEÇERLİ OLACAK

Açılacak olan UMEM 10 Başarı kurslarında başarılı olan kursiyerlerden 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle ‘ Sigorta Primi İş veren Payı’ ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacak. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri tüm illerde geçerli olacak. UMEM Beceri 10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak. Kursiyerlere kurs süresince ‘Genel Sağlık Sigortası’ yaptırılacak. Detaylı bilgi için ise www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri 10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan yapılabilir.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10