Kubilay: 7'den 70'e, herkes için halk eğitim

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün yılsonu sergilerinin ilki dün saat 13.00'da Çerkezköy Kent Konseyi Binası'nda açıldı. Sergi haftasonuna kadar açık kalacak.

Çerkezköy 3.06.2014 18:37:00 0
  Kubilay: 7

6 BİN 377 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Açılışta konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman Halk Eğitimi Merkezlerinin önemli kuruluşlar olduğuna dikkat çekti. Halk Eğitimi Merkezlerinin yaşam boyu öğrenmeye imkan sağlayan kurumlar olduğunu ifade eden Akman “Kaymakamımız Metin Kubilay 31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitim planlama toplantısında  ‘ Halk Eğitimi Kampanyası’ başlattı. Bizler de bu kampanya çerçevesinde toplam 287 adet kurs açtık ve 6 bin 377 kursiyer kurslarımızda eğitimler aldı” bilgisini verdi.

 

 

YIL BOYUNCA YAPILAN ESERLER SERGİLENİYOR

Açılacak olan kursta, Tepe Orta Okulunda açılan ve kurs öğretmeni Nesrin Erkut’un yaptığı ‘Makine nakışı ve dekoratif örtü dikimi kursu kursiyerlerinin ürünlerinin de sergileneceğini söyleyen Akman “Bu kursa 22 kursiyerimiz katıldı. Kızılpınar Mahallesi Belediye hizmet binasında açtığımız ve kurs öğretmeni Atiye Tunçbilek’in yaptığı ‘basit Nakış İğneleri’ kursuna 12 kursiyer katıldı. Raif Dinçkök Ortaokulu’nda açtığımız ‘Basit El Sanatları ve Kurdela nakışı kursu nun öğretmeni Fatma Dilek Demirbağ kursuna 18 kursiyerimiz katıldı.Müjgan-Serkan Karagöz İş Okulunda açtığımız kursun öğretmenliğini de Nural Çetinkaya yaptı.Burada da ‘makine nakışı ve el Sanatları’ kursumuza 22 kursiyerimiz katıldı” dedi.

 

 

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Akman, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmalarda başta Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay olmak üzere belediye başkanının çok yardımlarını gördüklerini ifade etti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Halk Eğitimi Kampanyası başlattıklarını ve önemli adımlar attıklarını ifade etti. Böyle güzel bir serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kubilay “31 Ocak tarihinde ilçemizde ‘halk eğitimi kampanyası’ başlattık. Bu kampanya kapsamında çok önemli adımlar attık. Kampanyayı başlatırken de en önemli meselemiz eğitimdir dedik” şeklinde konuştu.

 

 

KURSLAR DAHA ÇOK ÖNEM KAZANIYOR

Halk Eğitimi Merkezi Kurslarının vatandaşları birbirine daha da kaynaştırdığını ifade eden Kubilay “Halk eğitim kurslarımız bilgi beceri kazandırmanın yanı sıra aynı zamanda birlik ve beraberliğin de daha da pekişmesini yani insanların bir birine daha da kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu nedenle 7’den 70’e herkese halk eğitim diyoruz” dedi. 4 Haziran’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda Türkiye’de olmayan 13 tane kursun tanıtımını yapacaklarını söyleyen Kubilay “Öğrenme İşbirliği Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu kurslara ilginin çok olacağını düşünüyorum. Çerkezköy hızla gelişen büyüyen bir kent bu nedenle her geçen gün yeni yeni iş yerleri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete giriyor” diyerek Çerkezköy’ün artan nüfusu karşısında da Halk Eğitimi kurslarının daha da önem kazandığını vurguladı.

 

 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Öğrenmenin yaşının olmadığını ifade eden Kubilay “Her şeyin başı öğrenmek ve bilgi beceridir. El sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması bakımından ve aynı zamanda gelir getirmesi bakımından önemli olan Halk eğitimi Kurslarımızı daha çok açacağız. Hedefimiz çok daha fazla kurs açmaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat OGAN,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ahmet Hamdi Zenginal ve Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can tarafından serginin açılışı yapıldı.

 

 

SERGİYİ GEZDİLER

Yılsonu sergisinin yanı sıra Kent Konseyi’nin de serginin bir köşesine oluşturduğu ‘ihtiyacın varsa al oku sende fazla varsa getir paylaşalım’ standını da gezen davetliler, sergilenen ürünleri de inceledi.

 

 

  KATILIM YOĞUN OLDU

Serginin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Belediye Meclisi üyelerinden Rağbet Erol, Ensar Sivri, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Alaettin Demirbağ, kursiyerlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10