Baysan'a 15 milyon TL borçlanma yetkisi verildi

Çorlu Belediye Meclisi'nin Haziran Ayı toplantısı Başkan Ünal Baysan başkanlığında yapıldı.

Çorlu 5.06.2014 11:08:00 0
Baysan

NORM KADRO YENİDEN DÜZENLENECEK

Toplantıda norm kadronun yeniden düzenlenmesi konusu görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçen İtfaiye ve Hal Müdürlükleri'nin yerine Çorlu Belediyesi Emlak ve İstimlak ile Teftiş Kurulu Müdürlükleri'nin kurulması kararlaştırıldı. 3 adet sözleşmeli personelin çalıştırılmasına karar verilerek, ücret tespiti yapıldı. Çorlu Belediyesi İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı koşullarının düzenlendiği 2010/257 Sayılı Meclis Kararı görüşülerek revize edildi.

 

 

TAHSİS SÜRESİ 2 YIL UZATILDI

 Çobançeşme Aile Sağlık Hekimliği'ne tahsis edilen yerin tahsis süresinin 2 yıl süre için uzatılması onaylanmış tahsis bedelinin aylık 1.000 TL olarak belirlendi.  Yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince ilçeye tahsis edilen İller Bankası ödeneklerinde yaşanan büyük düşüş ile Çorlu'ya bağlanan belde belediyeleri ve mahalleye dönüştürülen köy muhtarlıklarından devralınan borçlarının ödenebilmesi ve bu süreçte kamu hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması adına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a İller Bankası, kamu veya özel bankalardan 15 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususu görüşülerek kararlaştırıldı. 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Pazar Yeri Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.  6183 sayılı Kanunu'nun 90 ve 91. maddeleri gereği Çorlu Vergi Dairesi'nce oluşturulacak Gayrimenkul Rayiç Değer Takdir Komisyonu ve Gayrimenkul Satış Komisyonu'nda bilirkişi olarak görevlendirilmek üzere Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci asil; Çorlu Belediye Meclis üyesi Cano Şap ise yedek üye olarak seçildi.  Mahalli İdarelere Hizmet Derneği tarafından düzenlenecek, Amerika İnceleme ve Tetkik Gezisi'ne Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın katılması kararlaştırıldı.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10