Lise öğrencilerine meslekler tanıtıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin meslekleri tanımaları amacıyla "Meslek Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlendi.

Çerkezköy 6.06.2014 13:55:00 0
Lise öğrencilerine meslekler tanıtıldı

MESLEK TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Huriye Özhan tarafından düzenlenen etkinliğe davet edilen Psikolog Gözde Karabulut, gazeteci Murat Yakar, Toplum Destekli Polis memurları Furkan Kırali ve Cansu Akın, bankacı Cüneyt Ökçin, hemşire Ülkü Aycan, zihinsel engelliler öğretmeni Mert Akbal meslekleri ile ilgili bilgi verirken, mesleklerinin zorlukları, kolaylıkları gibi konularda da öğrencilerin sorularını yanıtladı.

SORULARINA CEVAP ALDILAR

11. Sınıf öğrencilerine verilen meslek tanıtım günleri keyifli bir söyleyişi havasında geçerken, katılımcılar öğrencilere genel bilgiler verdi.  Öğrencilerin ileride seçecekleri meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanarak hazırlanan etkinlikte katılımcılar meslekleri hakkında bilgiler verirken, öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap vererek bilgilendirmelerde bulundu.  Sınıflarda gerçekleştirilen etkinliğin ardından öğrenciler katılımcılara çiçek takdim etti.

“BİLGİ SAHİBİ OLDULAR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine meslek tanıtım günleriyle ilgili etkinlik düzenlediklerini kaydeden Rehber Öğretmeni Huriye Özhan “Geleceğimizin teminatı ve güvencesi olan öğrencilerimizin; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim görmelerine fırsat vermek ve imkan hazırlamak, tüm geleceklerini etkileyecek meslek seçiminde doğru karar vermelerine yardımcı olmak bakımından okulumuz tanıtım ve yöneltme ekibi tarafından çeşitli etkinlik düzenledik. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında öğrenmek istediklerini, merak ettiklerini kurum yetkililerine sorup bilgi sahibi oldular. Bu bilgiler meslek seçimlerinde de etkili olacak” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10