Evini su basan 15 aileye 30 bin TL yardım

30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilen Vahap Akay, dün saat 9.30'da Gabralı Otel'de düzenlediği kahvaltıda muhtarları ağırladı.

Çerkezköy 6.06.2014 14:08:00 0
Evini su basan 15 aileye 30 bin TL yardım

BAZI EV VE İŞYERLERİNDE SIKINTI OLDU

Muhtarlardan mahallelerin sorunlarına ilişkin bilgiler alan Akay, bir haftadır devam eden sağanak yağışlar nedeniyle hangi bölgelerde zarar oluştuğu konusunda da muhtarlarla fikir alışverişinde bulundu. Sağanak yağış dolayısıyla ilçe genelinde toplam 80 su baskını yaşandığını ifade eden Akay “Bunlardan 15 tanesinde büyük çapta sıkıntı yaşandı” dedi. Bu su baskınlarının özellikle her yağan yağışlarda meydana gelen yerler olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Akay “Su baskının her zaman yaşandığı yerler olarak Gazi Osman Paşa Mahallesinde İmar Siteleri, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde Cefa Sokak her yağış sonrası su baskınları nedeniyle büyük sıkıntı yaratıyor. Bu su baskınları dolayısıyla yaşanan yerlerde alt yapının yetersiz olduğunu gördük ve bu su baskınlarının yaşandığı bölgelerimizde alt yapıyı yeniden gözden geçirerek yeniden yapacağız. Bu yerlerde alt yapı konusunda ciddi bir çalışma içinde olacağız” dedi.

 

 

GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Bugüne kadar Çerkezköy’de bu su baskınlarının yaşandığı yerlerde alt yapının yeterli şekilde yapılmadığını, üst yapıya önem verildiğini gördüklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yağışların Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi ve Hayri Batur Caddesi’nde de büyük hasar meydana getirdiği tespit ettik. Bu caddelerimizde yağışlar sona erdiğinde gerekli çalışmalar yapılacak” bilgisini verdi.

30 BİN TL YARDIM YAPILDI

Yoğun sağanak yağışlar nedeniyle evlerini su basan 15 haneye de toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduklarını ifade eden Akay, “Yağışlar nedeniyle su baskınını maruz kalan ve bu nedenle mağdur olan yerlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile birlik yaptığımız incelemeler sonunda su baskını mağduru 15 hane halkına toplam 30 bin TL maddi yardımda bulunduk. Su baskını mağduru vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerde de alt yapı yeniden yapılarak onların su baskını yaşamamalarını sağlayacağız” dedi.

ÇORLU DERESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDUK

Çerkezköy’den geçen Çorlu Deresi’nde de incelemelerde bulunduklarını söyleyen Vahap Akay “Derenin su baskınına  neden olabileceği yerlere dubalar yerleştirdik. Su baskınlarının yaşanmaması için Çorlu Deresi’nde de ıslah çalışmalarına öncelik vereceğiz. Yapacağımız çalışmalar bizi rahatlatacak. Eğer bu konuda çalışma yapmazsak kışın bizi su baskınları uyutmaz” şeklinde konuştu. Geçen yıl Devlet Su İşleri tarafından Pınarça Deresi’nde yapımına başlanan ıslah çalışmalarının yavaşladığını ifade eden Akay “Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi durumunda bu bölgelerde de su baskını korkusu kalkacak” dedi. Çalışmaların yavaş ilerlemesinin yağışlarda tehlike yarattığını söyleyen Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ceylan Sokak’tan geçen Kavakdere’de de ıslah çalışmaları yaparak bu bölgelerdeki vatandaşları da tehlikeden kurtaracaklarını belirtti.

YAZ OKULU KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Belediyesi Yaz Okulu ile ilgili de bilgiler veren Akay “Yaz Okulunun kayıtları devam ediyor. Bu yıl yaz okulumuz da 8 branşta eğitim verilecek. Bu güne kadar yaz okulunda olmayan yüzme dalında da eğitim verilecek. Tepe Emlak Konutları Piknik alanı içerisine portatif bir yüzme havuzu yapacağız ve iki ay süreyle yüzme dalında eğitim alacak çocuklarımız bu havuzda yüzme öğrenecekler” dedi. Sünnet şöleninin yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Sizlere gelen talepler varsa bu konuda yeterli talep olursa tabiî ki sünnet şöleni gerçekleştiririz. Önce gelen talebe bakmak lazım” dedi.

PİKNİK ALANI BELEDİYEYE DEVREDİLECEK

Yıllar önce Orman İdaresi’nden kiralanan Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki  Orman Bakanlığı’na ait Çerkezköy Belediye Piknik Alanı’nın da önümüzdeki günlerde belediyeye devredileceğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bu  devir işlemi gerçekleştirildiğinde piknik alanı içerisinde çok güzel düzenlemeler yapılacak ve halka daha iyi hizmet sunulacak” dedi. Bu yıl da Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara gıda yardımında bulunacaklarını söyleyen Vahap Akay “Bu yıl ihtiyaç sahibi olan 4 bin aileye gıda yardımı yapacağız. Gıda paketlerinin ihalesini önceki gün yaptık. Siz muhtarlarımızdan gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek bizlere bildirin. Bu konuda sizlerle işbirliği içinde olacağız” dedi.

MESAJLA BİLDİRİYORUZ

Ölüm, düğün gibi anonsların belediye hoparlörlerinden neden yapılmadığının sorulması üzerine de konuyla ilgili açıklama yapan Akay “İlçemiz bir sanayi kenti ve burada yaşayan bir çok vatandaşımız üç vardiya olarak çalışıyor. Günün belli belirsiz saatlerinde belediyeden yapılan anonslar istirahata çekilerek uyumakta olan vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Şimdi her türlü iletişimi mesajlarla yapıyoruz” dedi.

DAHA MODERN VE KULLANIŞLI OLACAK

Pazaryeri ile ilgili de konuşan Akay “Kapalı halk pazarımızda Perşembe ve Pazar günleri Pazar kuruluyor. Yeni yapılanma ile birlikte mevcut kapalı halk pazarımızı mevcut yerinden biraz daha ileri alarak bu günkü durumundan çok daha kullanışlı ve daha modern şekilde yapacağız. Bu mevcut Pazar yerinde Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki kez ve Bağlık Mahallesinde de Salı günleri Kapalı Pazar yerinde kurulan Pazar ile birlikte üç ana pazar kuruluyor. Bu pazarları haftada bire indireceğiz” dedi.

YER TESPİTİ YAPILIYOR

Kızılpınar ve Veliköy’ün de Çerkezköy’ün önemli birer mahallesi olduğunu ve burada yaşayan vatandaşların da halk pazarlarından gerektiği gibi yararlanmaları için Kızılpınar ve Veliköy’e de kapalı pazaryerleri yapılacağını belirten Akay “Bu önemli iki mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın da halk pazarlarından yeteli hizmeti almaları için Kızılpınar ve Veliköy’e de birer Kapalı Halk Pazarı yapacağız. Bu konuda bu mahallelerimizde yer tespit çalışmaları yapıyoruz” dedi. Kahvaltıda konuşan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin de “Temizlik şirketi ana alterler haricinde ara sokaklarda temizlik yapmıyor. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi” derken, Başkan Vahap Akay da bu konuda gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi.

TALEPLERİ DİNLEDİ

Mahalle muhtarları, “Mahallelerimize gelerek hem bizlerle hem de vatandaşlarla tek tek konuşarak sıkıntıları ve çözüm yollarını bizlerle paylaşmanızdan bizler kadar mahalle sakinlerimiz de çok memnun oldu” dedi. Mahallelerinde bulunan bazı kavşaklarda kazaların meydana geldiğini ifade eden muhtarlar, kazaların önüne geçilmesi bakımından ve trafik akışının daha sağlıklı işlemesi bakımından trafik lambası kurulmasını istedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Akay, “Yapılması gereken hizmetler konusunda bizim görmediğimiz ve sizin gördükleriniz neler varsa bizlere iletin. Amacımız daha yaşanılabilir bir kent meydana getirmektir” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10