Muhtarlar yeni başkanlarını seçti

Çerkezköy'de 20 yıl muhtarlık yapan, aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı'nı yürüten Şükrü Dumanlar'ın 30 Mart Yerel Seçimleri ile AK Part

Çerkezköy 7.06.2014 12:59:00 0
Muhtarlar yeni başkanlarını seçti

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu cumartesi günü saat 11.00’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Olağan genel kurulda Divan Başkanlığı’na Ercan Nas, Divan üyeliklerine ise Ömer Mutlu ve Yakup Engin seçilirken toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Faaliyet Raporu görüşüldü.

 

 

 

TAHMİNİ BÜTÇE 8 BİN 500 TL

Faaliyet raporunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından derneğin kesin hesaplarının görüşülmesine geçildi. 16 Şubat 2013-7 Haziran 2014 dönemini kapsayan kesin hesaplarda Derneğin gelirler ve giderler hesabının 7 bin 545,89 TL olduğu belirtilirken, derneğin kesin hesap raporu da oybirliği ile kabul edildi. 8 bin 500 TL olarak öngörülen 2014-2015 dönemi tahmini bütçesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

 

YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı’na Tahsin Akgün oybirliği ile seçildi. Akgün başkanlığında oluşan yeni yönetimde Mutlu Timur, İrfan Akem, Mehmet Çetin, Ahmet Milli, Turhan Ersöz, Bahri Çakır, Ersan Albayrak, Hikmet İşcan ve İlhami Sarey yer aldı. Derneğin Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Seçkin Dilsiz, Şaban Bilgin ve Batuhan Kanburoğlu seçildi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, kendisini bu göreve layık gören muhtarlara ve bu zamana kadar dernek faaliyetlerini yürüten eski yönetime teşekkür ederek “Olağanüstü Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

ÇERKEZKÖY HIZLA GELİŞTİ

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal tarafından bugüne kadarki emekleri için eski başkan Şükrü Dumanlar’a gönderilen teşekkür plaketi de, İstasyon Mahallesi eski muhtarlarından İsmail Sencar tarafından eski muhtar Şükrü Dumanlar’a takdim edildi. Çerkezköy’e uzun yıllar tek muhtarın hizmet ettiğini ifade eden Şükrü Dumanlar “Çerkezköy hızla gelişti. Nüfus çok hızlı bir şekilde arttı” dedi. İlçe Seçim Kurulu tarafından zamanla muhtarlık sayısının da artırıldığını ifade eden Dumanlar “Eskiden muhtarlık yapmak böyle değildi. Merdiven altında küçük köhne bir yer olurdu. İşlemler oralarda yapılır, evraklar da oradaki kilitli sandıklarda muhafaza edilirdi. Şimdi ise burada muhtarlarımız son sistemleri kullanarak vatandaşa hizmet ediyor” diye konuştu.

5 KİŞİ DERNEĞİ KURDUK

Dumanlar, Çerkezköy’de muhtarlık görevine ilk seçildiğinde şehirde sadece 4 muhtarlık olduğunu hatırlatarak “Muhtarlık sayımız az olmasına rağmen muhtarlarımız birbirinin adını bile bilmiyordu. Bu nedenle 5 muhtar arkadaş Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni kurmaya karar verdik. Bugün bu 5 arkadaştan 2’si Hak’kın rahmetine kavuştuğu için aramızda değil. Ölünceye kadar muhtar kalamazsınız. Bir gün çekilmesini bilmek gerek. Biz de öyle yaptık ve 20 yıllık muhtarlık vazifemizden ayrıldık” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10