İşten çıkarıldığı iddia edilen işçilere destek eylemi

Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Coko Werk Fabrikası'nda işten çıkarıldıkları iddia edilen 13 işçi için fabrika önünd

Çerkezköy 10.06.2014 11:28:00 0
İşten çıkarıldığı iddia edilen işçilere destek eylemi

İŞÇİLER DE DESTEK VERDİ

Eyleme Petrol İş İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Ahmet Duranlı Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Jotun, Elba ve Polimer Kauçuk’ta çalışan işçiler ile Coko Werk Fabrikası'ndan çıkarıldıkları iddia edilen işçiler katıldı. İşçiler adına basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Coko Werk Fabrikası işvereninin yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum ettiğini ifade etti.

İŞÇİNİN HAKKINI TANIMIYOR

Turgut Düşova “İşçiler koyun ve köle gibi çalıştırılıyor. Hukuk tanımıyor, işçileri de 12 saat çalıştırıyor. Coko Werk Farel işvereni bu işçilerinin emeğini, alın terini ve hakkını vermiyor. İşte biz bunun için Coko Werk işçisi kardeşlerimiz ile birlikte sendikal örgütlenme yoluna girdik” diyerek, işverenin işçinin hakkını da tanımadığını ileri sürdü.

ANAYASAL HAKLARI KULLANMAYI ENGELLEMEK SUÇTUR

Mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyleyen Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova “Coko Werk fabrikası küresel bir şirkettir. Ulusal bir sermayedir. Bu küresel bir şirkettir. Sürekli büyüyen, ihracat yapan karına kar katan şirkettir. Çalışanları askeri ücret ile çalışıyor. Baskı altında çalışıyor. Çalışanları mesaiden maruz bırakıyor. İşçilerimizin burada örgütlenmesi anayasal haktır. Arkadaşlarımız anayasal haklarını kullandılar ve petrol iş ailesinin üyesi oldular. Anayasal ve yasal hakları kullanmayı engellemek suçtur. İşveren yasanın ve anayasanın da arkasına dolanarak buradaki sendikalaşmayı örgütlenmeyi engellemeye çalışıyor” dedi.

SENDİKA DÜŞMANI BİR İŞVEREN

Petrol İş İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Ahmet Duranlı da, “Ulusal bir firma olan Coko Werk işyerinde, işçilere hem uluslar arası anlaşmalarda yer alan hem de anayasal bir hak olan sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten çıkarıldı. Bu işten atmalar yasalara aykırı olarak yapıldı. 4-5 Haziran tarihinde yapılan işten atmalarla, Coko-Werk yöneticileri de, sendika düşmanı bir işveren olduğunu bizlere gösterdi” dedi. Duranlı “Buradan Coko Werk işverenine sesleniyoruz. Örgütlenme özgürlüğü yasalarla güvence altına alınmış evrensel bir haktır. İşçileri işten atmak, istifaya zorlamak yasa dışıdır. İşten atılan işçileri gelir al, üyelerimiz üzerindeki baskıyı kaldırır. İşçilerin örgütlenme haklarına saygı duy. Üye olan, işten attığın tüm işçiler sendikamızın bir ferdidir” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10