Huzur Aile Projesi tanıtıldı

Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Bakıma ve Yardıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği'nin ortaklaşa olarak geliştirdiği "Huzur Aile Projesi" düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Çorlu 12.06.2014 11:40:00 0
Huzur Aile Projesi tanıtıldı

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Çorlu Kaymakamı Hulisi Doğan ve eşi, Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Ramadan Cesur, Başkan Yardımcısı İsmet Orta, Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Petek, Çorlu Huzurevi Müdürü Erol Menekşe ve huzurevi sakinleri, çeşitli siyasi parti mensupları, muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

 

 

HAYATIN ÇOK ÖZEL BİR DÖNEMİ

Toplantı öncesi konuşan Dernek Başkanı Ramadan Cesur “Yaşlılık, her insan için ayrı bir anlam taşıyan, hayatın çok özel bir dönemidir. Kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe taşımakta büyük katkı sağlayan yaşlılar, dün ve bugün arasında adeta bir köprü kurmaktadırlar.Yaşlanmak, bir kenara çekilip hayatın akışını uzaktan seyretmek değil,imkanlar dahilinde topluma katılmaya devam etmelerini sağlamaktır. Bu yüzden yaşlılara gereken itibarı gösterip toplumla bütünleşmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizdendir. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir” dedi.

BÜYÜKLER, EVLERİN BEREKETİDİR

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da “Büyükler evlerin bereketidir. Huzurevinde kalan büyüklerimizin her türlü ihtiyaçları Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanıyor. Burada kalan büyüklerimizin tek eksiği manevi evlatlarıdır. Tamamen gönül bağıyla bağlı olan evlatlara, huzurlu ailelere ihtiyaçları var. Bizim burada toplanma amacımız, huzurevinde kalan büyüklerimizin gönüllü vatandaşlar tarafından istedikleri zaman evlerine götürülerek, birlikte vakit geçirmelerini sağlayan huzurlu aile projemizi hayata geçirmektir”’ dedi. Huzurevi müdürü Erol Menekşe; ‘’Günümüzde ne yazık ki huzurevlerine olan ihtiyaç her geçen gün artış gösteriyor. Bu zamana kadar kurumumuz 230 yaşlıya ev sahipliği yaptı. Şuan ise 22 kadın, 54’ü erkek olmak üzere toplam76 konuğumuz var. Elimizden geldiğince tüm ihtiyaçlarını sağlıyoruz. Tek eksiğimiz bir aile ortamı oluyor. Tüm duyarlı ailelerimizden bu projeye destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10