Müftülüğün hizmet haritası çıkarıldı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Gazi Osman Paşa Camii'nde din görevlilerine yönelik 'Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up' isimli çalıştay düzenlendi.

Çerkezköy 13.06.2014 17:00:00 0
Müftülüğün hizmet haritası çıkarıldı

MİSYON VE VİZYONU BELİRLENDİ

Doç. Dr. Ali Arslan öncülüğünde 2 gün süren çalıştayda Çerkezköy Müftülüğü'nün misyon ve vizyonu belirlenirken, hizmet haritası da çıkarıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı 'Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up' programı kapsamında Çerkezköy’de din görevlilerinin katıldığı  bir çalıştay düzenlendiğini ifade eden Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Katılımlı, motivasyonlu, ortak akıl ve takım halinde öğrenerek, şimdiyi anlama ve geleceği planlama toplantısı dediğimiz Arama Konferansı ve Kurumsal Check-Up bir nevi çalıştay  gerçekleştirdik” bilgisini verdi.

 

 

AMAÇ MEVCUDU GÖRÜP GELECEĞİ PLANLAMAKTI

Çalıştayın ilk gününde cami görevlilerinin, ikinci gününe de Kur'an Kursu görevlilerinin katıldığını söyleyen Tuna “Çalıştay Çerkezköy’ün mevcut durumunu tespit etmek ve geleceği planlamak amacıyla düzenlendi. Toplumumuzu aydınlatma konusunda planlamalar yapmaktı ve bu konuda toplumun aydınlatılması için planlar hazırlandı ve hepsi tek tek önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek” dedi.

ÇOK FAYDALI GEÇTİ

Bu çalıştayın aynı zamanda Müftülüğün misyonu ve vizyonunu belirlemek, yol haritasını, hizmet haritasını ortaya çıkarmak açısından da çok önemli olduğunu söyleyen Müftü Tuna, çalıştayın çok faydalı olduğunu belirtti. Bu programdaki bir diğer hedeflerinin de personelin kurumsal amaç ve hedeflere daha odaklı hale getirilmesini ve ortak kurum kültürünün oluşturulmasına katkı sağlaması olduğunu ifade eden Tuna “2 tam gün süreyle düzenlenen çalıştayda teşkilatımızın gelişmesi yönünde atılması gereken adımların yönetici ve çalışanların ortak düşünceleri paralelinde belirlenen bu çalışma, hem motivasyon sağlamakta, hem bir kurumsal checkup, hem de bir gelecek planlaması niteliği oluşturmuştur. En önemli yanı da ortak akıl toplantısı olduğu için yüksek katılım, coşku ve vizyon doğrultusunda bütünleşme, kurumsal benimseme ve aidiyet duygusu kazandırması olmasıdır” dedi.

GELECEĞİ PLANLAMAK DAHA KOLAY OLACAK

Çalıştayın sonunda bir rapor hazırlanacağını ifade eden Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, “Katılımcıların fikirlerinden oluşan Arama Konferansı sonuçları ile ilgili 30-50 sayfalık bir rapor hazırlayacağız. Katılımcılara katılım sertifikası verdik” diyerek, bu çalışma ile kurumun her türlü boyutunu, her kesim tarafından ortaya konulan ihtiyaçlarını ve beklentilerini çeşitli açılardan görmek ve gelecek planlamasını yapmanın daha kolay olacağını söyledi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10