Fırıncılara hijyen anlatıldı

Kırklareli'ye bağlı Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri program çerçevesinde fırın işletmecileri ve çal

Bölgede Gündem 15.06.2014 13:20:00 0
Fırıncılara hijyen anlatıldı

AMAÇ HALK SAĞLIĞININ GELİŞTİRİLMESİ

Vize'de faaliyet gösteren fırıncılar da hijyen eğitimi alırken, Vize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Basri Korkmaz, hijyen eğitimi yönetmeliği ile bilgili ve bilinçli bir toplum oluşturulması ve bu şekilde halk sağlığının geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

PAZARCI ESNAFINA DA EĞİTİM VERİLECEK

Yönetmelik gereği gıda, tarım ve perakende iş yerleri başta olmak üzere çeşitli sıhhi-gayrisıhhi iş yerlerinde çalışan esnaf arkadaşlarımızın portör muayeneleri ve tetkikleri yapılmayıp, bunun üzerine hijyen eğitimi olması gerektiği ve yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işleticilerinin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının da eğitim almalarını sağlamak ile yükümlü olduklarını, bu sebep ile odaya kayıtlı üyelerin bu süre içerisinde eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini ifade eden Korkmaz “Hijyen eğitimi belgelerini almayanlar için yönetmeliğin 11. maddesi çerçevesinde denetimler sırasında 1593 sayılı kanunun 282. maddesine göre işlem yapılacağı yer almaktadır. Üyelerimiz ve çalışanlarının belirtilen süreye hassasiyet göstermeleri hijyen eğitimimize muhakkak katılmaları cezai duruma düşmemeleri halk sağlığı adına faydalı bilgiler alacağımız inancıyla eğitimlerimizin başarılı bir şekilde tamamlanmasını ümit ediyoruz. Eğitimlere önümüzdeki hafta pazarcı esnafımız ile devam edilecek” dedi.

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10