Çerkezköy çöplüğe döndü

Çerkezköy'de Çöplerin Toplanması ve Nakli hizmeti aksayınca ilçedeki ana caddelerde en ücra sokaklara kadar yer altı konteynırları da dahil çoğu konteynır da ağzına kadar çöp doldu. Hem ortaya

Çerkezköy 17.06.2014 11:52:00 0
Çerkezköy çöplüğe döndü

Çerkezköy Haber -  Çerkezköy’de günlerdir çöplerin toplanmadığını ifade eden vatandaşlar duruma adeta isyan etti. İlçe merkezinden en ücra mahallelere kadar hemen hemen her konteynır ağzına kadar çöp dolarken, sokaklardaki pislik nedeniyle ilçe sinekten de geçilmez oldu. Bu pisliğin insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken vatandaşlar, belediye yetkililerinin bu duruma bir çözüm bulmasını istedi.

 

 

İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mahallelerindeki çöplerin alınması için belediyeyi arayan vatandaşlar ikinci bir krizle karşılaşıyor. Belediye yetkilileri, çöp şikayetinde bulunan bazı vatandaşlara ihaleyi alan firma yetkililerinin cep telefonunu verirken, bazı vatandaşlardan da nerede çöplerin alınmadığını konusunda bilgi alıyor. Çerkezköy’ün çöp yığınına döndüğünü, pislik nedeniyle sinek ve haşelerin de arttığını belirten vatandaşlar “Bu durum insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Çerkezköy gibi sanayinin gözbebeği olan ve Türkiye’nin önemli ilçelerinden olan Çerkezköy’e bu pislik yakışmıyor. Çöplerin toplanması işi belediyenin asli görevi. Bu konuda belediye yetkililerinin biran önce gereğini yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLADI

Çerkezköy’de çöplerin toplanması ve nakli hizmetini yürüten firmanın, görev süresinin dolmasının ardından belediye tarafından geçtiğimiz ay iş 5 aylığına ihaleye çıkarılmış ve ihaleyi kazanan firma 1 Haziran’da çalışmalara başlamıştı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10