Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayımlar Dairesi Başkanlığının talimatı üzerine Edirne'de Lider Çocuk Tarım Kampı düzenlenmiştir.

18.06.2014 17:11:00 0
Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi

41 ÖĞRENCİ KATILDI

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılırken, Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulu 3.Sınıfından 41 öğrenci kampa dahil edildi. Öğrencilere şekli Bakanlıkça belirlenen T-Shirt ve şapka bastırılırken, kamp süresince giymeleri sağlandı. Ayrıca Bakanlığın gönderdiği kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Kampın açılışı 9 Haziran günü saat 09.00’da yapıldı. Açılışa Fıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri personeli, Okul Müdürü, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TARLALARI GEZDİLER

Kamp süresince her gün sabah 09.00'da öğrenciler İl Müdürlüğüne ait servis aracıyla okullarından alınarak İl Müdürlüğüne getirilen çocuklara ilk gün il müdürlüğü tanıtıldı, bitki, su ve toprak konularında pover point eşliğinde sunu yapıldı, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait arazilerde buğday, ayçiçeği ve çeltik tarlalarında gezi düzenlendi.  Kampın ikinci gününde ise gıda konusunda sunu yapıldı ve Havsa İlçesi Musulca Köyünde kurulu olan Yardımcı Süt Ürünleri fabrikasında inceleme ve gezi düzenlendi.

ARAZİLERİ GEZDİLER

Kampın üçüncü gününde Ticaret Borsasında satış seansı izlenirken, bir sonraki gün ise hayvancılık konusunda öğrencilere bilgiler verildi. Kampın son gününde ise Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait araziler gezildi.

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10